Sport

2016.06.29. 11:31

Váltóban 7. hely a tájfutók Eb-jén

Zalaegerszeg – A csehországi Jesenik térsége adott otthont az idei tájfutó Európa-bajnokságnak. A Trail-O szakág váltóversenyében a Trió-Egerszeg-ZTC sportolója, Fehér Ferenc hetedik lett.

Varga Andor

A trail-o a tájfutás technikai szakága, melyet a '80-as években fejlesztettek ki, elsődlegesen a mozgásukban akadályozott versenyzők számára. A '90-es évektől már épeknek is rendeznek ilyen viadalokat, s a szakág 2004-ben került be a világbajnoki programba is – külön para, illetve open kategóriával.

A ZTC edzője, Fehér Ferenc negyedszer vett részt világversenyen. A technikai szakág váltóversenye mellett a precíziós és a gyorsasági futamokban is indult – az open kategóriában 19 nemzet 127 sportolója közt.

A trail-o váltó (balról): Fehér Ferenc, Bíró Fruzsina, Miháczi Zoltán. Fotó: ZTC

Váltóban háromtagú csapatok indultak, és a magyar egység (Fehér Ferenc partnere Bíró Fruzsina és Miháczi Zoltán volt) szoros versenyben a 7. helyen zárt. A gyorsasági versenyszámban Fehér nem jutott a 36-os döntőbe, Miháczi viszont a szakág eddigi legjobb magyar eredményét elérve negyedik lett.

Hátra volt még a precíziós verseny, amit két futamban bonyolítottak. Az első (domborzatilag nagyon szabdalt, komoly tájékozódási képességet igénylő pályán) Fehér Ferenc számára nem sikerült jól (68. lett), a másodikon, egy felhagyott kőbányában azonban emlékezetes teljesítményt nyújtott. A mezőny legjobbjaként mind a 24 tájékozódási pontot megtalálta, és csak a szintidő túllépése miatt szorult a 6. helyre. Összesítésben pedig a 38. helyen zárta az Európa-bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!