Sport

2016.07.03. 17:27

Halász két számot is nyert, Pap a legjobb magyar

Miskolc - A vasiak három első helyezéssel is hozzájárultak a magyar csapat jó szerepléséhez a négyes atlétikai U20-as válogatott viadalon.

Horváth Erika

Nyolc Vas megyei atléta is rajthoz állhatott Miskolcon, a magyar-cseh-szlovén-szlovák U20-as válogatott viadalon. A magyarok a 38 szám közül 17-ben értek el első helyezést. Ebből kettő Halász Bence, a Dobó SE junior Európa-bajnoka nevéhez fűződik - a diszkoszvetést 54,40, a kalapácsvetést 79,28 méterrel nyerte meg. Utóbbi számban volt egy nagyon minimálisan kilépett 84 méteres kísérlete is a 6 kilós szerrel.

A fiú kalapácsvetést kettős győzelemmel zárta Magyarország. Jobbról a győztes Halász Bence - aki diszkoszvetésben is nyert - az edző Németh Zsolt és a második helyezett Rába Dániel

Ugyanitt Rába Dániel 75,87-dal második lett a nyolcfős mezőnyben (a nemzetek számonként két versenyzőt indíthattak). A fiúk csapatversenyét Magyarország nyerte, ehhez nagyban hozzájárult a szintén junior vb-re készülő hármasugró, Pap Kristóf (Haladás VSE) is, aki csupán hármat ugrott, de így is csaknem egy métert vert a második helyezett cseh versenyzőre 15 centit javítva egy héttel ezelőtti - vb-részvételt érő - egyéni csúcsán. 15,74 méteres ugrásával ő érdemelte ki a verseny legjobb eredményét elérő magyar fiúversenyzőnek járó díjat.

A verseny legjobb magyar fiúeredményét elérő hármasugró Pap Kristófnak gratulál Spiriev Attila, a MASZ sportigazgatója

A minap Szombathelyen szintén junior magyar bajnoki címet szerzett sprinter, Boda Boldizsár (Haladás) a nagy hőségben 48,38 másodperc alatt harmadikként ért célba 400 méteren, a 4x400-as váltó (3:16,59) befejező embereként pedig óriási futással a második helyre hozta fel a magyar kvartettet. A lányoknál a Dobó SE kalapácsvetői állhattak dobogóra: Németh Zsanett 52,56 méteres eredményével a második, Varga Barbara 50,53-dal a harmadik fokára. Utóbbi diszkosszal negyedik lett (38,91). Szintén negyedik helyezést szerzett 3000 m akadályfutásban Molnár Zita (SZoESE) 12:00,48-dal, Varga Nikolett (Haladás) pedig 5,26 méterrel nyolcadikként zárt távolugrásban.

Kalapácsvetésben Németh Zsanett (balról) ezüst-, Varga Barbara (jobbról) bronzérmet szerzett

A lányok az összesített csapatversenyben a második helyet szerezték meg.

A fiúcsapat első helyéért járó trófeát a 400-on bronzérmes  Boda Boldizsár emeli a magasba
Fotó: Lengyák György

A Dobó SE versenyzőinek edzője Németh László és Németh Zsolt, a HVSE-seké Lengyák György, a SZoESE-é Kívés István.

Címkék#atlétika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!