Sport

2016.07.05. 18:50

Tizennégyezren - Egyre népszerűbb a túrázás

Óbudavár - Hamarosan eléri a 14 ezres túrázószámot a Zöld Bakancs Természetvédelmi és Természetjáró Klub, amely a kirándulásain igyekszik igazi élményt adni, emellett segíteni is.

Horváth Gábor

- Hivatalosan 2002 óta létezik az egyesület, de igazából már 1993 óta szervezünk túrákat - mondta el lapunknak Bősz Imre, a Zöld Bakancs Klub vezetője, aki hamarosan egyesületük 14 ezredik beérkezőéjét köszöntheti valamelyik túrájuk céljában.

Megtudtuk, a zöld bakancsosok évente körülbelül húsz kirándulást szerveznek. Igyekeznek igazi élményt adni.

- Próbálunk mindig valamilyen különlegességgel készülni. A túráknak egyébként megvan a törzsközönségük, jellemző, hogy a résztvevők 60-80 százaléka visszatérő - tudtuk meg.

A természetjárás a gyerekek körében is egyre népszerűbb, az egyesület igyekszik nyitni feléjük
Fotó: Zöld Bakancs Klub

Persze az újak sem maradnak el. Bősz Imre elmondta: véleménye, tapasztalata szerint van fejlődés, a természetjárás népszerűsége növekszik.

- Ez a legegyszerűbb, legolcsóbb formája a sportos életmódnak, a rendszeres testmozgás művelésének. Nem kell hozzá más, csak egy jó cipő és egy megfelelő ruha. Magunk is fontos feladatnak tartjuk, hogy a természetjárás előnyeit hangsúlyozzuk.

A Zöld Bakancs Klub az utóbbi időben jótékonykodással is foglalkozik. Folyamatosan gyűjtenek a mozgás- és beszédképtelen, veseelégtelenségben szenvedő lepsényi kislánynak, László Vanesszának. - Teljesen véletlenül találkoztunk Vanessza esetével. Iszonyatos teher van a családon, nagyon örülünk, hogy tudunk kicsit segíteni - mondta Bősz Imre, aki elárulta, az egyesületnek remek a kapcsolata az iskolákkal. Nemcsak túráztatják a gyerekeket, hanem anyagilag vagy sportszerekkel támogatják is az intézményeket. A várpalotai Bán Aladár, valamint a veszprémi Botev iskola tanulói rendszeresen, minden évben kirándulnak velük.

Az óbudavári központú klub nemcsak megyénkben, hanem azon kívül is szervez kirándulásokat. A népszerű Mount Everest túra legutóbb például Budapesten volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!