Sport

2016.07.06. 14:12

Gyenge szereplés az atlétikai Európa-bajnokságon

Amszterdam, Veszprém - A vártnál jóval gyengébben szerepeltek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolói a szerdán megkezdődött atlétikai Európa-bajnokságon.

B. Virág Rita

Az Európa-bajnokság nyitónapján a női kalapácsvetés selejtezőivel kezdődtek meg a küzdelmek. Rögvest két veszprémi sportolóért szoríthattunk. A magyar csúcstartó Orbán Éva 70.81 méteres szezonbeli legjobbja biztató alapnak tűnt, ahogy a fiatal Fertig Fruzsina 68.18-as eredménye is.

Orbán Éva
Fotó: Zwicker Tamás

Orbán Éva érvénytelen dobással kezdte a selejtezőt, aztán egy biztonsági dobással 65.86 méterrel beszállt a versenybe. Azt gondoltuk, a harmadik körben már felszabadultan dobhat Éva és egy átlagos dobással bebiztosítja helyét a fináléban. Ehelyett 65.40 méterre szállt a kalapács, amivel nem jutott be a legjobb tizenkét versenyző közé, pedig utóbb kiderült, 68.07 méter elég volt a fináléhoz. Éva összesítésben végül a 18. helyen zárt.

A másik csoportban Fertig Fruzsina próbálkozhatott, azonban a fiatal kalapácsvető érvényes kísérlet nélkül búcsúzott az Európa-bajnokságtól. Azért valljuk be, ennél többre számítottunk.

Este Kéri Bianka a 800 méter selejtezőjében, a negyedik futamban állt rajthoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!