f1

2016.07.06. 14:49

Sabine Kehm: Schumacher helyzete nagyon nehéz

2,5 éve ugyanaz a kérdés: Hogy van Michael?

Vámosi Péter

Fotó: Scuderia Ferrari

Már lassan három éve volt, hogy Michael Schumacher egy síbaleset áldozatává vált. Amikor Sabine Kehm, a pilóta menedzsere a média nyilvánossága elé lép, mindig újabb reményt ad mindenkinek, hogy felépülhet a Forma-1-es világbajnok, és új dolgot mond esetleg az egészségi állapotával kapcsolatban. Így történt ez most Frankfurtban is, ahol a Német Nagydíj egyik sajtóeseménye volt. Ezúttal Kehm a következőket mondta:

"Michael nem tűnhet el. Jelen pillanatban azonban olyan súlyos a helyzet amibe került, hogy nem engedheti meg azt, hogy betekintést nyerhessünk a privát életébe. Hiszem, hogy mindenki ezt tiszteletben tudja és akarja tartani. Azt gondolom, hogy el kell fogadjuk azt, ha a család nem akar erről nyilatkozni, hogy ezzel is védjék az intim szférájukat. Sajnos, ez az egyetlen járható út, és ezt így kell csinálni. Nem lehet másképp."

A 2013 decemberében megsérült Schumacher állapotáról nem is kívánt többet mondani Sabine. A korábbi Ferrari pilóta azonban továbbra is szóbeszéd tárgya. A legendás nürburgringi 24 órás verseny előtt is díjazták, ugyanakkor július 27-én is az ő égisze alatt fut majd az a jótékonysági focimeccs, ahol pályára lépnek majd a Forma-1-es pilóták, többek között Mika Häkkinen is.

"Ilyen formán szeretnénk tovább vinni az ő dolgait. Biztos vagyok benne, hogyha tudna, akkor Michael itt ülne ma. Jól szórakozna, és azon az estén egy vicces játéknak lennénk a szemtanúi." - mondta Sabine az eseménnyel kapcsolatban.

Ezen a labdarúgó mérkőzésen a Nowitzki All Stars ütközik meg majd a Nazionale Pilotival, amelynek csapatkapitánya ezúttal Sebastian Vettel lesz. Ott lesznek ezen a mérkőzésen még olyan világsztárok, mint Lukas Podolski, Sven Hannawald, Gerald Asamoah, versenyzői oldalon pedig Fernando Alonso, Felipe Massa, Mika Häkkinen, Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg.

Az NBA sztár is lelkes a meccs előtt: "Örülök, hogy megvalósul idén nyáron a "Champions for Charity". Egy olyan játékot szeretnénk, ahol a nézők és a játékosok is együtt jól szórakoznak, ez egy remek családi program lesz. Mindent úgy csinálunk, ahogy szeretné azt Michael Schumacher is, egy nagyszerű segítség lesz ez bajban lévő gyermekeknek, mert értük mérkőzünk majd meg, egyesült erővel egy fontos dologért."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!