Sport

2016.07.06. 15:58

A legjobbkor volt a legjobb - Molnár Flóra ma olimpiai esküt tesz - az utazásig pedig gőzerővel készül Rióra

Nagykanizsa – A magyar szövetség elnöksége tegnap véglegesítette a riói olimpiára utazó úszók névsorát – melyet azonban majd csak szombaton hoznak nyilvánosságra. A nagykanizsai Molnár Flóra viszont csapattagnak érezheti magát: ma a magyar sportolók eskütételére hivatalos.

Kühne László

A Dél-zalai Vízmű SE kiválóság a múlt hét szombatján az 50 méter gyorson teljesítette a kiküldetési szintet, és gőzerővel készülhet az augusztus 5. és 21. között sorra kerülő, Rio de Janeiro-i ötkarikás játékokra

Molnár Flóra rengeteget dolgozott a sikerért – egész pályafutása alatt, de különösen az utóbbi hónapokban. A kiküldetési szint (25,28 másodperc) teljesítése nem volt egyszerű, például Barcelonában és Rómában sem sikerült, a fővárosi Budapest Open viadal ebből a szempontból az utolsó esélyt jelentette. A kanizsai hölgy azonban a legjobbkor volt a legjobb: a középdöntőben 24,95-tel, majd a fináléban 25,14-gyel is „megúszta" amit kellett.

Molnár Flóra: „Gyakran vagyok ilyen, képes vagyok a sport terén mindenkinek szívgörcsöt okozni..." Fotó: Szakony Attila

– Gyakran vagyok ilyen, képes vagyok mindenkinek a sport terén szívgörcsöt okozni, ugyanakkor fejben nagyon akartam ezt a kiküldetést – mondta Flóra utólag már nevetve, de tudván persze azt, hogy nem volt egyszerű időszak számára sem az utóbbi két-három hónap a medencében. – A betegség azért keresztülhúzott bizonyos számításokat, fel kellett fejlődnöm ismét, de visszajöttem és sikerült végül kijutnom a teljesítményemmel a játékokra.

A versenyző nagykanizsai trénere, Polgár Sándor számára sem volt egyszerű az a mindent eldöntő nap.

– Ennyire még nem nagyon láttam izgulni, talán feszültebb is volt, mint ahogy kellett volna – emlékezett a tanítvány. –  Persze nem lehet ezen csodálkozni, hiszen ahogy telt az idő, egyre nőtt a feszültség. Aztán meg nem hitte el, hogy milyen időeredményt úsztam. Végül ez szinte túl jó is lett, de ezt már senki nem bánja.

Molnár Flóra, megyénk egyetlen 2016-os olimpikonja már azt is tudja, hogy július 30-án utazik majd Brazíliába, addig pedig napi két edzéssel készül itthon, trénerével.

– A női 50 méter gyors futamai augusztus 12-én, pénteken lesznek Rióban Az már nincs is olyan messze...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!