Sport

2016.07.06. 12:22

Ügyes Vastyúkok - Remekelt a női tornán a vasi együttes

Dunakiliti - Az előkelő negyedik helyen zárta az országos női kispályás labdarúgótornát a sárvári Aranylábú Vastyúkok egyesülete.

Tóth Gábor

Ötödször írták ki az országos méreteket öltő - évente egyszer megrendezett - kétnapos kispályás női labdarúgótornát Dunakilitin. Vas megyét az Aranylábú Vastyúkok Sportegyesület képviselte a 17 csapatot felvonultató mezőnyben.

Fotó: Malek Gábor

A csoportmérkőzéseket a vasi lányok három győzelemmel (PánIQFC, MITE, ELTErelők) és két vereséggel (Dunakiliti, Fortuna) tudták le. A körbeveréseknek is köszönhetően a csoport második helyén végeztek, bejutottak a felsőházba. A felsőházban két hatos csoportban küzdöttek az állva maradt csapatok. A folytatásban a Vastyúkok legyőzték a PánIQ FC, a Hiúzok és a Fekete Démonok csapatait, döntetlent játszottak a Supergirls együttesével, vereséget pedig csak a későbbi tornagyőztes TASKE ellen szenvedtek. A begyűjtött tíz ponttal a felsőházi csoport 2. helyére futottak be a vasi lányok. Így a másik hatos csoport második helyezettjével játszhattak bronzmeccset. A harmadik helyért vívott küzdelemben az NB I-es futsaljátékosokat felvonultató Baki FC-vel kerültek szembe az aranylábúak, és a papírformának megfelelően alulmaradtak (1-3).

Végeredmény: 1. TASKE, 2. Fortuna, 3. Baki FC, 4. Aranylábú Vastyúkok (Boros Gabriella, Fogl Ildikó, Jobb Szilvia, Keresi Szimonetta, Lukács Kinga, Nagy Vanessza, Petró Petra, Schweiger Beáta, Szilasi Edina, Tóth Kaudia).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!