Sport

2016.07.06. 16:55

Csóti kettő - Kovács egy - Remek zalai eredmények négy ország U20-as viadaláról

Zalaegerszeg - Összesen hét érmet szereztek a zalai atléták a Miskolcon rendezett U20-as válogatott viadalon, ahol a magyar, a cseh, a szlovák és a szlovén nemzeti csapat versenyzett egymással.

Kerkai Attila

Egész napos verseny keretében Miskolcon rendezte meg a Magyar Atlétikai Szövetség a négyes viadalt, melyben minden számban két-két magyar versenyző indult. A magyar csapatba beválogatott Zalaszám-ZAC és KVDSE atléták pedig remekeltek.

Csóti Jusztina

Csóti Jusztina tartja kirobbanó formáját és 11,88 másodperces jó időeredménnyel megnyerte a 100 méteres síkfutók versenyét. Jusztina, mint a 4x100 m-es váltó rajtoló embere újabb siker részese volt, ahogy a 46,22 mp-cel győztes kvartett második embere, Ferenczi Melinda is. Ferenczi 200 m-en is remekelt, hiszen 24,39 mp-es teljesítménnyel ezüstérmes lett. Hári Anna a versenyt indító 100 m-es gátfutásban remek versenyzéssel, ellenszélben, 14,63 mp-es idővel szintén második helyezést ért el. Közben Ott Benjamin a 800 m-es síkfutásban futott egy remek egyéni csúcsot, amikor 1:52,22 perces idővel harmadikként érkezett célba. Ebben a számban indult a Keszthelyi VDSE tehetsége, Kovács Marcell is, aki megnyerte a válogatott viadal ezen számát, és tovább faragott eddigi legjobb idejéből, ami most már 1:50,19 perc.

Kovács Marcell

A versenyt koronázó női súlylökésben Veiland Violetta jóvoltából a zalaegerszegi különítmény megszerezte a 6. érmét. Violetta 13,63 m-ig lökte a súlygolyót és ezüstérmet nyert ezzel a dobással.

A megyeszékhelyi Zalaszám-ZAC atlétáit a helyszínen is segíthette az edzői csapat: Kámán Ferenc, Csikós József, Bognár Szabolcs és Góczán István. Illetve természetesen ott volt dr. Kardos József, a KVDSE trénere is.

Címkék#atlétika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!