Sport

2016.07.06. 17:40

Juhász Lilla búcsúzott

Amszterdam - A Haladás VSE válogatottja, Juhász Lilla a 100 m gátfutás előfutama után búcsúzott az atlétikai Európa-bajnokságon.

Horváth Erika

A hollandiai atlétikai Európa-bajnokság nyitónapján 11 magyar állt rajthoz. A délelőtti programban heten, köztük volt Juhász Lilla, a Haladás VSE válogatottja is, aki Kozák Lucával és Kerekes Grétával együtt a 100 m gátfutásban indult. Sajnos egyik magyar lánynak sem sikerült az elődöntőbe jutnia; Lengyák György és Alan Quinn tanítványa 13,51 másodperccel futamában hetedikként ért célba. A Dobó SE kalapácsvetőjének, Gyurátz Rékának - ahogy egyik edzője, Németh Zsolt is mondta - még sérülten is jó esélye lett volna a döntőbe jutásra, 68,07 méterrel még be lehetett kerülni a 12-es döntőbe. Ám a szombathelyi versenyzőnek ki kellett hagynia az Eb-t, a két veszprémi pedig elvérzett, Orbán Éva 65,86-dal, Fertig Fruzsina pedig érvényes kísérlet nélkül búcsúzott. A délelőtti program magyar vonatkozású jó híre az volt, hogy magasugrásban Szabó Barbara 1,89-os egyéni csúccsal a csütörtöki döntőbe, 100 méteren pedig Sipos János 10,45-os időeredményével az elődöntőbe jutott.

Juhász Lilla Fotó: Szendi Péter

A négy délután színre lépő magyar közül 400 m gáton Koroknai Tibornak (51,32) és gerelyhajításban Rivasz-Tóth Norbertnek (74,56) nem volt esélye a továbbjutásra. Futambeli negyedik helyezésével viszont továbblépett a 800-as Kéri Bianka (2:04,90). A várakozásnak megfelelően a csütörtöki döntőben szerepelhet a súlylökő Márton Anita, aki első kísérletére teljesítette a 17,30 méteres selejtezőszintet (17,54).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!