Hírek

2016.07.06. 17:31

Nézze meg, hogyan változik meg a közlekedés rendje a Szent Márton Találkozó ideje alatt Szombathelyen

Szombathely - Praktikus információkat mondott el a hétvégi Szent Márton Találkozóról dr. Veres András püspök, a Szombathelyi Egyházmegye kormányzója és Maurer Péter a kétnapos program főkoordinátora a szerdai sajtótájékoztatón.

A Szent Márton-emlékév rendezvényeinek kiemelt eseménye lesz a találkozó július 9-én és 10-én, amelyre több mint húszezer embert várnak az egész Kárpát-medencéből. Az emlékmű-domb ad helyet a programok zömének, ezért a környéken szombat reggel hat órától hétfő hajnali négy óráig forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a közlekedőknek. A szervezők arra kérik az érdeklődőket, hogy inkább gyalogosan közelítsék meg a helyszínt, mert parkolni is csak legfeljebb a távolabbi utcákban lehet majd. Változik a 26-os, a 29A és a 29C jelzésű autóbuszok közlekedése is, ezért indulás előtt érdemes alaposan tájékozódni - mondta el Maurer Péter. Dr. Veres András kiemelte: a találkozó szabadtéri ünnepi szentmisével kezdődik, amelyet Ferenc pápa különleges megbízottja, Dominik Duka prágai bíboros-érsek celebrál. A hívek a latin nyelvű liturgiába a magyar nyelvű szövegváltozattal kapcsolódhatnak be.

A misén jelen lesz dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Balog Zoltán miniszter is, illetve több államtitkár, továbbá a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai, valamint Alberto Bottari de Csatello apostoli nuncius. A résztvevőket lelki programok, virrasztás, gyermekeknek szóló rendezvények, táncház, karitatív és közösségi események várják. Tartalmas előadásokat is meghallgathatnak, így Böjte Csaba az irgalmasságról, dr. Zacher Gábor a családról és együttélésről beszél majd, illetve Eperjes Károly személyes tanúságtétele is elhangzik. Fellép Csiszér László és együttese, St. Martin és az Eucharist. Ákos koncertje vasárnap este hétkor kezdődik, utána a szurkolók óriáskivetítőn kísérhetik figyelemmel az Eb-döntőt.

A Magyar Nemzeti Bank erre az alkalomra (július 9-én) emlékpénzt bocsát ki többféle névértékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!