Sport

2016.07.06. 18:25

A szövetségi igazgató elégedett

Székesfehérvár - Az augusztus végi, fehérvári kispályás Eb szervezői sajtótájékoztatón számoltak be az előkészületekről.

Horog László

A minifoci kontinensviadal görög illetékesei kora délután érkeztek Fehérvárra, előbb a szervező bizottság vezetőivel vettek részt munkaebéden, majd sajtótájékoztatón, aztán megtekintették az épülő arénát a belvároshoz közeli, murvás parkolóban. Az európai szövetség ügyvezető igazgatója, Thanos Papadopoulos és az EMF technikai projektmenedzsere, Michalis Vizirakis elégedetten szemlélte a zajló munkálatokat.

A Hiemer-házban tartott sajtókonferencián Mészáros Attila alpolgármester elmondta, Székesfehérvár sportot szerető polgárai nem maradnak jelentős események nélkül. Rövidesen következik a Gyulay István Memorial atlétikai viadal, aztán az országos ralibajnokság megszokott fordulója, valamint a honi, atlétikai bajnokság. Aztán jön a Királyi napok programsorozata, ennek zárásakor elstartol a minifoci Eb, augusztus 21-étől, ami egy héten át ad ingyenes, nívós programot.

Thanos Papadopoulos közölte, a helyi szervezőkkel eddig folytatott eszmecserék után biztosra veszi, hogy Fehérvár remek házigazdája lesz az Európa-bajnokságnak.

Az Országos Minifutball Szövetség elnöke, Tibor Dávid hangsúlyozta, komoly kihívás előtt állnak, a város szívében egy 2500 főt befogadó aréna építésével, a mobil stadion munkálatai már elkezdődtek. Biztosra veszi, nem csak az Eb meccsei jelentenek majd remek szórakozást, hanem a kísérőprogramok is.

A magyar csapat szövetségi edzője, Reveland Zoltán hozzátette, a keret szorgalmasan gyakorol, rövidesen kijelöli azt a 15 játékost, akik pályára lépnek augusztusban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!