Sport

2016.07.06. 18:25

Kettős győzelemben bízva

Székesfehérvár - A labdarúgó Európa Liga 1. selejtezőkörében megnyugtató előny birtokában lép pályára a Videoton FC.

Ferencz Balázs

Egy héttel ezelőtt Felcsúton gólzáporos mérkőzésen debütált a Videoton FC új vezetőedzője, Henning Berg a tétmeccsek sorozatában. Az idei Európa Liga pódiumán 3-0-s sikert hozott a premier az FC Zaria Balti ellen, így a fehérváriak magabiztos előny birtokában utazhattak a kisinyovi visszavágóra. Bizony, a moldáv fővárosba, ugyanis a a Zaria Balti városában található stadionja nem alkalmas EL-mérkőzések rendezésére. Azonban a meccs helyszíne a fehérváriak szempontjából érdektelen, bárhol játszanak, kötelező a továbbjutás a háromgólos előny birtokában.

Feczesin Róbert kiváló százalékkal értékesítette helyzeteit a Zaria Balti elleni EL-mérkőzésen Fotó: vidi.hu

Ezzel tisztában van Feczesin Róbert is, aki az odavágón berobbant a 2016-2017-es szezonba, csereként beszállva két gólt szerzett, s így gondoskodott arról, hogy a Vidi nyugodt lelkiállapotban fedezze fel Moldovát.

- Magabiztosan utazunk a visszavágóra, de nem szabad, hogy a háromgólos előny elkényelmesítse a csapatot. Kint is győzelemre játszunk majd, és szeretnénk úgy zárni a mérkőzést, hogy jól játszottunk, és továbbjutottunk - tekintett előre Feczesin Róbert. - Próbálták a saját játékukat játszani, az előrefelé játékban azonban nem tudtak kialakítani olyan dolgokat, amelyek ránk veszélyesek lettek volna. Henning Berg felhívta arra a figyelmünket, hogy ne legyünk türelmetlenek, számíthattunk arra, hogy a 70. perctől fáradni fog az ellenfél, s gólokat tudunk rúgni. Ez be is jött, s ehhez kellettem én is, és a csapat is. Örülök, hogy a legvégén két gólt is szereztem.

Egy támadó nem is kívánhatna jobb belépőt, egyszerűen nem tudott hibázni.

- Ez a két lehetőségem volt, jó ütemben érkeztem a kapu elé, s mindkétszer jó döntést hoztam. Remélem, hogy ez nekem és a csapatnak is önbizalmat ad a folytatásban. Tudunk mi gólokat rúgni - jelentette ki a csatár, aki nem riad vissza a posztján kialakult versenyhelyzettől.

- A napokban érkezett Lazovics is, s én is a cserepadról beszállva tudtam segíteni a csapaton. Már most nagy a konkurenciaharc, s ennek még nincs vége, hiszen lehet, hogy további játékosok is érkeznek erre a posztra. Szeretném megnyerni az edző bizalmát, több időt tölteni a pályán. Dolgozom, és remélem, jól alakulnak a dolgok.

Akár már a csütörtökön, magyar idő szerint 19 órakor kezdődő Európa-liga visszavágón, melyen Fejes András, a Videoton FC balhátvédje könnyebb találkozóra számít.

- Most lépéshátrányba kerültek a moldávok, ha tovább akarnak jutni, akkor támadniuk kell, és az nekünk kedvezhet, ha kinyílnak és teret engednek - vélekedett a fehérváriak védője. - A Zaria Balti kemény futballt játszott, ezen nem kell meglepődnünk, de itthon is felvettük ellenük a kesztyűt, és kint sem lesz ez másként. Az első forduló tapasztalataiból kiindulva, bízom abban, hogy nem ér minket nagy meglepetés, de az elsődleges az, hogy saját magunkra figyeljünk, a saját játékunkat játsszuk. Úgy éreztem, hogy ezzel az első meccsen sem volt probléma, pedig a szezon első mérkőzése sosem könnyű, a bajnokságban sem, de az Európa Ligában főleg. A kezdeti nehézségek után itthon is nyerni tudtunk, így talán nem túlzott a reményem, hogy kettős győzelemmel jutunk tovább - mondta Fejes a vidi.hu-nak.

A találkozót a Duna World élőben közvetíti, melyet akár a Zichy liget kivetítőjén is nézhetnek a szurkolók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!