Sport

2016.07.06. 19:20

A védő a németeknek szurkol

Az első, osztrákok elleni meccs végén szenvedett sérülést, a folytatásban a kispadról nézte a mieink játékát. A felcsúti hátvéd, Fiola Attila reméli, rövidesen visszatérhet a pályára.

Horog László

Nem könnyű utolérni. Persze, nem azért, mert valamelyik tengerparti üdülőhelyen bulizik, minden idegszálával a visszatérésre készül. Kezelésekre jár, számára most elsődleges a gyógyulás. Az osztrák csapatkapitány, Christian Fuchs csúszott rá a lábára a nyitómérkőzésen, Bordeaux-ban, emiatt a további mérkőzéseket kénytelen volt kihagyni a PFLA hátvédje.

- Elszakadt a külső bokaszalagom, a belső pedig részlegesen. Öt napig járógipsszel közlekedtem, aztán lekerült a lábamról. Bíztam abban, hogy a folytatásban a csapat segítségére lehetek, de gyorsan kiderült, erre nincs esélyem. A 86. percben kaptam a rúgást, reccsenés nem volt, viszont aláfordult, nem tudtam kitámasztani. Azonnal fájdalmat és zsibbadást éreztem. Lesétáltam, kezelték, jegelték, az utolsó percekre visszamentem, a meccset be tudtam fejezni, a saját lábamon lesétáltam, de éreztem, hogy baj van.

- Igaza lett.

Fiola Attila (elől) az osztrákok ellen sérült meg az Eb-n, a németeknek szurkol, és ajánlatra vár Fotó: MTI/Illyés Tibor

- Kórházba vittek, ultrahangos vizsgálatok következtek, amelyek megállapították a bokasérülést. Nem volt kellemes a kispadról nézni a társakat, főleg az első 4-5 nap volt nehéz, azt nem kívánom senkinek. Nagyon szerettem volna ott lenni a pályán. Ahogy a többi társam, én is vártam az Európa-bajnokságot, kezdőemberként számított rám a szakvezetés. Az utóbbi egy évben biztos pontnak számítottam a védelem jobb oldalán. Egervári hívott be először, nála és Pintérnél kispados voltam, Dárdainál és Storcknál alapember. Sajnos csak egy mérkőzés adatott nekem a kontinensviadalon. Ez már a múlt, előre tekintek. Nagyon ritka, hogy ezzel a sérüléssel valaki 2-3 héten belül felépül, reméltem, hogy a csoportmeccsek után, az egyenes kieséses szakaszban ott lehetek a pályán, ez elmaradt. Fájdalmaim már nincsenek, szorgalmasan járok specialistákhoz, naponta 7-8 órán át kezelnek. Utcai sétánál nem érzek fájdalmat, de edzeni talán jövő héttől tudok majd, a labdás gyakorlatokkal még bizony várnom kell egy kicsit.

- Felcsúton kezdi a felkészülést? Bár szerződés köti az egyesülethez, vélhetően távozni óhajt a másodosztályba alászálló klubtól.

- Ha lehet, valóban szeretném az élvonalban folytatni, vagy külföldön. Még az Európa-bajnokság előtt beszéltem az elnökkel, Mészáros Lőrinccel, aki nagyon korrekt volt, azt mondta, ha megfelelő ajánlat érkezik, nem gördítenek akadályt a távozásom elé. Az átigazolási időszak augusztus végén zárul.

- Májusban kész tényként kezelték sokan, hogy a Ferencvárosban folytatja.

- Engem nem keresett senki, az érdeklődésről hallottam, de még nem tárgyaltam egyetlen klubbal sem. Ha lehetne, legszívesebben külföldön folytatnám, leginkább Németországban. Ott élnek a rokonaim, decemberben is náluk töltöttem tíz napot, de előzőleg is gyakran meglátogattam őket. Amikor időm engedte - ott jóval később, mint nálunk, december közepén ér véget az őszi szezon -, gyakran néztem bajnoki meccseket, Hoffenheimben, Münchenben, Nürnbergben, Stuttgartban. Remek bajnokság, örömmel játszanék a Bundesligában. Persze, ezek egyelőre az álmaim, most a legfontosabb, hogy felépüljek. Nem vagyok sérülékeny, 18 évesen volt egy részleges bokaszalag-szakadásom, már nem is emlékszem, melyik lábamban, valamint három esztendeje egy kisebb porcműtét.

- A fentiekből kiderül, alighanem a németeknek szurkol az Eb-n.

- Igen, feltétlenül a fináléba várom őket, szerintem csütörtökön este legyőzik a házigazda franciákat. Nem rosszak a gallok sem, az izlandiakat magabiztosan verték, de a németek jobbak. Azt sajnáltam, hogy csoportelsőként a belgákkal találkoztunk a nyolcaddöntőben, gyorsabbak, erősebbek voltak nálunk. Az angolokon szerintem túljuthattunk volna. Őket az
izlandiak kiverték, márpedig mi nem vagyunk rosszabbak az északiaknál.

Címkék#sport#foci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!