Sport

2016.07.06. 20:25

A Belgrád is indul a MOL Ligában

A Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége jóváhagyta a liga javaslatát, felvette a magyar bázisú nemzetközi liga tagjai közé a szerb HK Beogradot

DH-információ

A MOL Liga tagjai közül a június 29-i határidőig heten szavaztak a HK Beograd 2016/2017-es csatlakozása mellett, ketten ellene, míg egy klub nem adott le szavazatot. A többségi döntés értelmében a szerb csapattal való bővítés javaslatát továbbította a Liga az MJSZ Elnöksége felé.

Szeptembertől tehát rekord méretű mezőny, 7 magyar, 3 romániai és 1 belgrádi csapat küzd a MOL Liga-kupáért. Zajlanak az egyeztetések is a 11 csapatos liga lebonyolításáról. Jelen állás szerint úgy fest, két teljes oda-vissza kört játszhatnak a csapatok, tehát 40 mérkőzésből állhat az alapszakasz. A 10 csapatos tervekben még szereplő középszakaszt elhagyják, egyből az egyenes kieséses fázis következhet, ahová az alapszakasz első nyolc helyezettje jut. Jó hír, hogy a rájátszásban mindvégig 4 nyert mérkőzésig tarthatnak a párharcok, tehát a negyeddöntőktől a döntőig hosszú sorozatokra lehet kilátás.

A Dunaújvárosi Acélbikák a következő szezonban a Belgrád ellen is játszhatnak a nemzetközi bajnokságban Fotó: archív

Miután a csapatok a ligával közösen elfogadják az új lebonyolítást, az MJSZ versenybírósága elkészíti a sorsolást.

Marko Milovanovic, a szerb szövetség novemberben megválasztott elnöke kulcsfontosságú lépésnek tartotta a csatlakozást.

A jegkorongblog.hu szakportálnak a döntés előtt adott interjújában elmondta: - Többéves projektben gondolkodunk, tehát ha felvesznek bennünket, akkor hosszú távon számolhatnak szerbiai csapattal a ligában. A csapat a szerb szövetség égisze alatt játszana. Igazán kegyelmi pillanatokat élünk most meg a szerb hokiban, ugyanis mint azt talán mindenki tudja, a két nagy belgrádi klub, a Partizan és a Crvena Zvezda óriási riválisok minden téren, azonban ezt a projektet egyöntetűen, teljes mellszélességgel támogatják. Versenyképes gárdával szeretnénk részt venni ebben a küzdelemben, amelynek gerincét a szerb válogatott játékosai és a legtehetségesebb juniorjaink adnák, kiegészítve olyan import játékosokkal, akik viszonylag rövid időn belül honosíthatók, és a szerb válogatott rendelkezésére is tudnak állni majd a jövőben. A szakmai munkát pedig külföldi vezetőedző irányítaná.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!