Sport

2016.07.07. 13:36

Új kosarast igazoltak

Székesfehérvár – Az amerikai James Farr az Alba Fehérvár kosarasainak legújabb szerzeménye. A 23 éves kosarassal egy évre szerződtek.

Horog László

A csapat ugyan csak augusztus 15-én kezdi meg a felkészülést, de a vezetők nem pihennek. Keller Ákos, Bradford Burgess és Joel Nshimba után a 23 éves James Farr ügynökével is megállapodásra jutottak a fehérváriak. A 108 kg súlyú, 206 centiméterre nőtt, fiatal kosaras 1992. november 2-án látta meg a napvilágot az Illinois állambeli  Evanston városában. Egyetemi tanulmányait a Xavier nevű intézményben végezte, csapatának kulcsembere  volt az egyetemi bajnokság, az NCAA pontvadászata során.

Fotó: internet

–  Újoncként érkezik Magyarországra, biztosra veszem,  hogy Farr segítségünkre lesz a jövő  szezonban. A bajnokságban jól szerepelt csapatával, a Xaviert a legjobb tíz egyetemi gárda között emlegetik. Erős, jó fizikumú játékos, technikailag is képzett. Tipikus center, 5-ös poszton bevethető, sokat várunk tőle, támadásban és védekezésben, a lepattanó labdák megszerzésénél. Keller Ákossal remekül kiegészítik egymást a palánk alatt – mondta Dzunic Branislav, az albások vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!