Sport

2016.07.07. 16:36

Bartalis István távozik Fehérvárról, a DEL-be igazol

A közönség egyik legkedveltebb centere, a 2016-os elit világbajnokság három legjobb magyar játékosának egyike több topcsapat figyelmét is felkeltette a szezon végén. Bartalis István végül a DEL-ben érdekelt Schwenninger Wild Wings csapata mellett döntött.

Ferencz Balázs

Bartalis 2015 nyarán írta alá újabb kétéves megállapodását a Fehérvár AV19 együttesével. A tárgyalások során a menedzsment nem gördített akadályt a játékos fejlődésének útjába, aki így egy éves szerződést kötött a Pat Cortina által irányított Schwenninger Wild Wings-szel.

-  Nagyon hálás vagyok a klubnak. A sérülésem előtt lejárt szerződésemet a rehabilitációm hosszának tudatában meghosszabbították, lehetőséget adtak, hogy a saját rehabilitációs programomat végezzem és amikor úgy érzem, csatlakozhassam a csapathoz. Ez nagyon ritka, és köszönettel tartozom a klubnak érte.

A világbajnokság előtt az utolsó tíz EBEL-mérkőzésen éreztem úgy, hogy újra jó formába kerültem, a világbajnoki felkészülés alatt és Szentpéterváron pedig már azt a 100 százalékot tudtam nyújtani, amire képes vagyok. A szerződésem lehetővé tette, hogy ha jól szerepelek, magasabb szintre léphessek megnevezve a ligákat, ahova mehetek. A világbajnokság után nagyon sok megkeresésem volt, főleg Svédország és Finnország felé kacsingattam. A DEL-ből sokáig nem kerestek, viszont Csehországból és a KHL-ből igen, sőt, még NHL camp meghívásom is volt. Pat Cortina látott játszani a világbajnokságon, felvette a kapcsolatot az ügynökömmel, valamint Ocskay Gáborral is. A két szakvezető között nagyon jó a kapcsolat, tisztelik egymást, így Pat megkérdezte Ocskay Gábort, elengedne-e. A klub rábólintott, támogatta a fejlődésemet, ami nekem és a magyar hokinak is az érdekeit szolgálja. A Fehérvártól is kiváló ajánlatot kaptam, sokat fáradoztak azért, hogy maradjak, de a döntésemben egyáltalán nem a pénz motivált, hanem az, hogy magasabb szinten szeretnék játszani. Még egyszer hangsúlyoznám, nagyon hálás vagyok a fehérvári klubnak azért, hogy felkaroltak, az orvosi stábnak, a menedzsmentnek, a gyúróknak és mindenkinek, aki a klubért dolgozik. Úgy éreztem, igazi családban vagyok, hiszen a menedzsment, a játékosok és a szurkolók kapcsolata is nagyon szoros. A világon kevés ilyen hely van. Őszintén úgy gondolom, hogy Fehérváron vannak a legjobb szurkolók, hiszen ilyen támogatásra egyetlen más klubnál sincs példa - búcsúzott Bartalis István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!