Sport

2016.07.07. 16:40

Futás 24 órán át

Zalaegerszeg - Az ausztriai Irdningben rendezték meg az osztrákok 24 órás futóbajnokságát, és ez az esemény egyben Európa egyik legnagyobb ultrafutó viadalát is jelentette. A mezőny egerszegi tagja, Lakatos Roland pedig szép eredményt ért el a viadalon.

Kerkai Attila

Az irdningi huszonnégy órás bajnokságon - lévén nyitott verseny - más nemzetek sportolói is csatlakozhattak a mezőnyhöz, illetve a szervezők további betétszámokkal (12 és 6 órás egyéni, valamint 24 órás váltófutásokkal) egészítették ki a programot.

A két magyar induló, Lakatos Roland (balról) és Bene Ármin az eredményhirdetés után
Fotó: ZASZSE

A 24 órás egyéni versenyben két magyar futó is rajthoz állt. Sőt, a bajai Bene Ármin és a zalaegerszegi Lakatos Roland (utóbbi a Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók SE színeiben) is felállhatott saját korosztálya dobogójára az eredményhirdetésen. A 101 fős mezőnyben Bene 189,9 kilométeres összteljesítménnyel az abszolút ötödik helyen végzett, míg Lakatos Roland 180,2 km-rel a kilencedik helyen zárt. A versenyzőknek nemcsak a 24 órás kihívással, hanem a magaslati levegővel, az éjszakai 98 százalékos páratartalommal, valamint a nappali kánikulával is meg kellett küzdeniük.

Egyébként a férfi győztes Andreas Michalitz 227,6, a nők között legjobb Karin Augustin pedig 187,6 km-t teljesített Irdningben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!