Sport

2016.07.07. 20:10

Kovács Sarolta visszalép

Szófia - Teljes lehetett volna a női csapat a bulgáriai öttusa Európa-bajnokság női döntőjében, de Kovács Sarolta a selejtező után visszalépett a szerepléstől.

Ferencz Balázs

A világbajnok fehérvári öttusázó visszalépésével így csak Alekszejev Tamara és Boros Alexandra képviseli majd a magyar színeket a szombati fináléban.

Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány tájékoztatása szerint Kovácsnak kisebb hátfájdalmai vannak, ezért döntöttek úgy, hogy szombaton ne szerepeljen, ne tegye kockára az olimpiai részvételt.

Kovács Sarolta nem döntőzik Fotó: Molnár Artúr

A selejtezőben egyébként mindhárom magyar lány remekül teljesített. Kovács Sarolta az A csoportban a harmadik helyen végzett, míg a B-ben Alekszejev a 11., Boros pedig a 17. lett. Mindkét csoportból az első 18 jutott a szombati döntőbe.

Nem volt igazán nagy harc a selejtező küzdelmei során. Alekszejev Tamara kiválóan vívott és jól úszott, a kombináltban pedig elegendő volt a középmezőnyben végeznie, hogy biztos helyen masírozzon a 36 fős döntőbe. Kovács Sarolta jól vívott, kiválóan úszott, s neki sem kellett igazán kifutnia magát a kombiban csoportja harmadik helyén zárta az Eb-t, idő előtt.

Pénteken a férfiak selejtezőjét rendezik Szófiában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!