f1

2016.07.07. 15:43

2018-ban jöhet az Aeroscreen

Az FIA nem veti el véglegesen a Red Bull megoldását, habár korábban úgy nyilatkoztak, ez még komoly fejlesztésre szorul.

Komenda Vivien

Fotó: Clive Mason/Getty Images/Red Bull Content Pool

Nemrég bejelentették, hogy 2017-ben már élesben is láthatjuk a Ferrari Halo megoldását az autókon, most pedig olyan hírek kerültek nyilvánosságra, hogy Red Bull elképzelése is terítéken marad, habár csak a 2018-as szezonra.

A múlt heti, Osztrák Nagydíjon is szerepet kapott a Halo, ahol helyi orvosok segítségével vizsgálták meg az elemet, és szimuláltak különböző olyan eseteket, melyben jelentős szerep juthat a fejvédő alkatrésznek. A Halo tesztelése azonban itt nem fejeződött be. A Silverstoneban megrendezésre kerülő hétvégi futam előtt is sor kerül majd egy finomhangolt technikájú elem vizsgálatára.

Az eddig elégedettséget keltő alkatrészről viszont még további tárgyalásokat fog folytatni az FIA a sport műszaki vezetőivel, amelyek után aztán végleges döntés születik a következő években bevezetésre kerülő elem végleges kinézetéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!