f1

2016.07.08. 08:13

Räikkönen marad a Ferrarinál 2017-ben!

Kimi Räikkönen azt állítja, hogy maga távozna a Forma-1-ből, ha már nem tudna 100%-ot nyújtani.

Motorsport Csatorna

Fotó: Tóth Zsombor

Räikkönen tavaly alulmaradt csapattársával, Vettellel szemben, idén azonban igencsak azonos teljesítményt nyújtanak. A pletykák alapján mondhatni tolongtak a helyére, ám a Ferrari ma bejelentette, hogy meghosszabbítja a finn versen yző szerződését 2017-re.

"Mindig mondtam, hogy nem lennék itt, ha nem élvezném, vagy úgy érezném, hogy nem tudok 100 százalékot nyújtani." - mondta a finn. "Ez nem változott. A gyengébb eredmények nem mindig jelentik azt, hogy nem vagy 100 százalékos, vagy motivált, vagy ilyenek, ilyen egyszerű. Ha nem lennék motivált, nem vesztegetném itt a saját időmet és a csapatét sem. Nyilvánvaló, hogy jobban élvezem, mikor jók az eredmények, de ez nem azt jelenti, hogy olyankor jobban vezet az ember, mint máskor. Egyszerűen csak jobb volt a csomag körülötted."

Räikkönen azt is elmondta, hogy úgy tervezi, a Ferrari az utolsó F1-es csapata.

"Mindig mondtam, közel 10 éve, hogy az utolsó csapatom a Ferrari lesz, és ez továbbra is így van. Hogy mit hoz a jövő, azt nem tudom. Az idő majd megmondja, de általában nem terevzek hosszú távra előre. Gyorsan változnak a dolgok az életben és remélhetőleg egészséges maradok és akkor meglátjuk mit hoz a jövő. Nem sokat gondolkodok ezen, de az biztos, hogy sok jó dolgot lehet még tenni a jövőben."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!