f1

2016.07.07. 15:53

Nasr szerint a Manor pontjától most ők is felébrednek

Fejleszteni kell a Sauber C35-öst, ha jó lesz, maradhat a brazil jövőre is a svájciakkal

Vámosi Péter

Fotó: Motorsport Csatorna

Azzal, hogy Pascal Wehrlein 10. lett a Red Bull Ringen, a Manor színeiben, már csak a Saber istálló az egyetlen, amelyik nem szerzett még pontot a 2016-os mezőnyből. Hogy mennyivel nagyobb a nyomás így most a svájciakon, erre versenyzőjük, Felipe Nasr válaszol:

"Felnyitották a szemeinket, és ez most egy újabb ok, hogy fejlesszünk, ami hamarosan már megérkezhet. Növelni kell a játékterünket. Ugyanazzal az autóval megyünk amivel a szezon előtti teszteken, úgyhogy épp itt az ideje, hogy előrelépjünk. Megkapjuk a legutolsó fejlesztésű Ferrari motort, ami segíthet, de kell egy új aero csomag is, ami több leszorítóerőt generál. Feltehetőleg ez a Magyar Nagydíjra készülhet el, de a következő két verseny közül valamelyiken már biztosan bevetjük."

A jövőjével kapcsolatban Nasr azt is elárulta, hogy akár egy újabb évet eltölthet a Saubernél, annak ellenére, hogy az idei kampány eddig nem mondható sikeresnek, erről így beszélt:

"A Forma-1-ben akarok maradni, azok akik velem dolgoznak, elkezdték nézni a lehetőségeket, így azt is akár, hogy mit tud a Sauber ajánlani. Ahhoz, hogy maradjak, pontok kellenek. Végeredményben azt szeretnénk, hogy folyamatosan fejlődjön az autó, hiszen még 12 verseny van hátra, tehát rengeteg a lehetőség. Ha jó irányba indulunk el a fejlesztésekkel, és megértjük az autót, működésre bírjuk azt, akkor ez is egy érdekes hely lehet a jövőre nézve."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!