Vép

2016.07.08. 16:53

Beszámolókat tárgyaltak meg Vépen

Vép/Bozzai - Vép és Bozzai képviselő-testülete együttes ülésen tárgyalta meg és fogadta el a két települést érintő egészségügyi, szociális és biztonsági szolgáltatók beszámolóját.

Tóth Kata

A szombathelyi rend-őrkapitány, dr. Gulyás Ferenc tájékoztatott a közrend, közbiztonság helyzetéről, különös tekintettel a két településre. Kiegyensúlyozott, stabil közrendről, törvényes és színvonalas rendőri intézkedésekről számolt be. A rendes éves ütemezés szerint a város képviselői további beszámolókat tárgyaltak meg a szociális feladatok ellátása, a sportkör és az értéktárbizottság tevékenységéről. A védőnői szolgálat, a háziorvosok, a házi gyermekorvos, a fogszakorvos és a házi segítségségnyújtást ellátó társaság is ismertette tevékenységét, ahogy a települési értéktárbizottság is.

Ennek elnöke emlékeztetett arra, hogy az Erdődy-kastély és -park és a Vépi Kántorkönyv bekerültek a megyei értékek közé. Egy, a helyi értékekből összeállított kiállítás terveiről is szólt. Az idén ismét esedékes ebösszeírás megtartásáról is döntöttek - az augusztus 1. és 31. közötti időszakra rendelték el -, és arról is, hogy a megyei polgárőrszövetséget anyagilag támogatják. Támogatásért fordult a képviselő-testülethez az egyházközség is: pályázni szeretnének a templom külső felújítására, ennek elindítása jelentős tervezési költséggel jár. A testület vállalta a városkép szempontjából is jelentős műemlék épület ezen költségeinek ötven százalékát, 950 ezer forint értékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!