Sport

2016.07.08. 17:25

Csak egy rémálom volt

Székesfehérvár - A Videoton FC labdarúgócsapata a Kisinyovban elszenvedett 2-0-s veresége ellenére továbbjutott az Európa Liga 2. selejtezőkörébe.

Ferencz Balázs

Korai idénykezdet, no és továbbjutás ide vagy oda, ez egy rémálom volt. A Videoton FC együttese kellemetlenül simán kapott zakót a jóval kevesebb pénzből gazdálkodó, és ennek megfelelően szerényebb képességű moldáv kupagyőztestől. Még szerencse, hogy a fehérváriak háromgólos előnyre tettek szert egy héttel korábban Felcsúton, mert ha nem jön Feczesin duplája a hazai meccs végén, bizony bajban lett volna Henning Berg együttese.

A Zaria Balti vendégeként Loic Nego (középen fehérben) sem a legjobb formáját hozta Fotó: vidi.hu

Az FC Zaira Balti nem adta fel, agresszív, kemény játékkal rukkolt elő Kisinyovban is, s csak rajtuk múlt, hogy nem dolgozták le előzetesen tetemesnek vélt hátrányukat. A fehérváriak játékából hiányzott a kreativitás, a szellemesség, az egység, s a Vidi norvég trénere is húzott meglepő dolgokat az összeállításban. Henning Berg még kísérletezik, s így, a továbbjutás birtokában könnyebb szívvel adhatott hangot véleményének.

- Nem tetszett, amit a pályán láttam. Néhány játékos nem állt készen a Zaria elleni mérkőzésre, ez nagy csalódás számomra. Mindig százszázalékosan készen kell állnunk a meccsekre. Talán páran úgy gondolták a kezdés előtt, hogy már továbbmentünk, de a szünetben rá kellett jönniük, hogy ez nincs így, ha nem javulunk fel, kiesünk. A második félidőben már valamivel jobb teljesítményt nyújtott a csapat, de nagyon messze volt ez a produkció attól, amit el szeretnénk érni. Tanulnunk kell a meccsből - a hozzáállással és a játék minőségével kapcsolatban is. A Zaria büszke lehet teljesítményére, az első találkozón se játszottak rosszul, de összességében azért úgy gondolom, hogy a jobb csapat jutott tovább - értékelt a lefújás után a Videoton edzője, Henning Berg.

A fehérváriak rögtön a találkozó után repülőre ültek, és a hazautaztak Moldovából. Bár az utazás nem volt hosszú, de a játékosok már merenghettek a jövő hét feladatain. Csütörtök este 20.30 órakor egy, a Zaria csapatánál minden bizonnyal keményebb ellenféllel kell farkasszemet nézniük: a szerb bajnokság bronzérmese, az FK Csukaricski Belgrád lép a Vidi útjába az EL 2. selejtezőkörében, miután a szerbek 6-3-as összesítéssel múlták felül a kazah Ordabaszi alakulatát. A párharc első felvonását a felcsúti Pancho Arénában rendezik július 14-én, a visszavágóra július 21-én kerül sor. Az Európa Liga-selejtező második körére a Videoton szimpatizánsai az OTP Bank Liga mérkőzésein megszokott jegyárakon válthatják meg belépőiket a Pancho Arénába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!