Sport

2016.07.08. 17:41

Ötszáz indulója lesz a 32. Vasi Vasembernek

Szombathely - Sikerült bővíteni a kerékpárosdepók számát, így már 500 nevezőt tudnak fogadni a jövő szombati 32. Vasi Vasember triatlonversenyen - betelt a létszám.

Horváth Erika

Rohamosan közeledik a soros, hivatalosan 32. Vasi Vasember triatlonverseny időpontja - július 16-án, szombaton 11 órakor a férfiak, majd 11.30-kor a nők rajtjára is dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere adja majd meg a jelet - tudtuk meg a pénteki sajtótájékoztatón. A Csónakázótóban két kört, összesen 1500 métert úsznak a résztvevők, aztán felpattanhatnak a Tófürdő parkolójában kialakított depóban őrzött kerékpárjukra, és 40 kilométert tekerhetnek Nárain, Pornóapátin, Horvátlövőn és Vaskeresztesen át Felsőcsatárig és onnan vissza a Narda-Torony-Sé-Szombathely útvonalon. Ezután jön a 10 km-es futás négy - a Múzeumfaluba is „bekukkantó" - körben a Csónakázótó körül. Nem árt már előre tudni: a verseny ideje alatt 6-18 óráig lezárják a forgalom elől a Kenderesi útnak a Bartók Béla körút és az oladi kishíd közötti szakaszát. A kerékpáros útvonalon részleges forgalomkorlátozásra kell számítani.

Dr. Puskás Tivadar polgármester (jobbról elöl) süti majd el a rajtpisztolyt, mögötte Kalmár Attila, a versenyt rendező cég igazgatója, Koczka Tibor alpolgármester maga is rajthoz áll - itt kapta meg az 500-as rajtszámot -, balról pedig Kapolcsi Imre, aki már 31+1-szeres Vasi Vasember és készül az ideire is. Fotó: Németh Tibor

A tavalyi 400 helyett idén már 500 résztvevőt tudnak fogadni, mert sikerült bővíteni a kerékpáros depók számát. Az idei, 32. Vasi Vasember olimpiai távú amatőr ranglistaverseny besorolást kapott. Vegyes váltóknak is lehet teljesíteni a távot - ebből 16 jelezte részvételét. Egyéniben elsősorban amatőrök neveztek, és mint Jerse András versenyigazgató elmondta, csak mintegy negyed részük Vas megyei.

Természetesen nem hiányzik, nem hiányozhat az indulók sorából Kapolcsi Imre, és további két társa, a szintén szombathelyi Garami Árpád és a budapesti dr. Bálint Mihály sem - a három sportember, aki eddig valamennyi Vasi Vasembert teljesítette - sőt eggyel többet is. A 67. születésnapja előtt álló Kapolcsi Imre felidézte az első, 1984-es versenyt, amikor a résztvevők nem is tudták igazán, mire vállalkoznak - sokan fel is adták. Aztán még több, nehezített körülmények között megvívott emlékezetes viadalt. És azt is elárulta, hogyan is lehetnek ők 31+1-szeres Vasi Vasemberek: akkor is letudták a távot, amikor 2000-ben hivatalosan nem rendezték meg a versenyt.

Koczka Tibor alpolgármester is felidézte az első Vasi Vasembert - amelyen ő szintén indult. És az azt megelőző kétkedést, hogy ezt a három különböző számból álló „emberölő" távot képtelenség végigcsinálni. Az volt hazánk első triatlonversenye - amelyet Lovasi Andrásnak köszönhetünk. És ezzel vetette meg a lábát a sportág Magyarországon. A köztudottan a kerékpározással és a futással is jó kapcsolatban lévő alpolgármester úgy döntött, hogy mivel állandó edzésben van, idén is rajthoz áll. A versenyt rendező Pannonsport Kft. igazgatója, Kalmár Attila neki már át is adta a rajtszámát, az 500-ast.

- Azok közé tartozom, akik nem verseny- , hanem önmaguk legyőzésének lehetőségeként tekintenek erre a rendezvényre. Biztosan nem leszek a legjobbak között, de sokakkal együtt próbálok tisztességesen helytállni és teljesíteni a nagy kihívást - mondta Koczka Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!