Sport

2016.07.08. 17:35

Teljes lesz a férfi csapat

Szófia – Mindhárom, csapatversenyben érdekelt magyar öttusázó bejutott a szófiai Európabajnokság vasárnapi férfi döntőjébe.

Ferencz Balázs

Legjobban a Volán Fehérvár olimpiára készülő öttusázója, Demeter Bence teljesített a férfiak pénteki selejtezőjében az öttusázók idei Európa- bajnokságán, Bulgáriában. Demeter kiválóan vívott, 16 asszót nyert meg a páston és csak 10-et veszített, így az első szám után a negyedik helyen állt. Mindennek az alapja a jó vívás, így az sem okozott csalódást, hogy a medencében a középmezőny elején csapott a falra a fehérvári legény. 2:07,87-es ideje nem is rossz 200 méteren. A kiegyensúlyozottan versenyző Demeter a kombinált számban nem erőltette meg magát, 558 pontot gyűjtött, s ezzel az ötödik helyen ért célba a selejtező végén, vagyis gond nélkül kvalifikálta magát a 36 fős döntőbe. Ugyanebben a selejtező csoportban viaskodott Kasza Róbert is, aki a nyolcadik helyen zárt, szintén finalista. Ha már a csapatversenyben érdekelt társak bejutottak, a harmadik tag, Tibolya Péter sem maradhatott le. Az UTE versenyzője a harmadik helyen masírozott a legjobbak közé, így nem csak egyéniben, de csapatban is pályázhat az éremre a magyar delegáció. Az Alba Öttusa SE fiatal pentatlonistája, Strobl Krisztián egyéni indulóként küzdött, de lemaradt a döntős mezőnyről. Gyengébb úszás után jól vívott és kombizott, de ez a 23. helyre volt elég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!