Sport

2016.07.08. 18:56

Hudi Ákos nem jutott döntőbe

Amszterdam - A gátfutó Juhász Lilla után a másik vasi résztvevőnek, a kalapácsvető Hudi Ákosnak sem sikerült döntőbe verekednie magát a hollandiai atlétikai Európa-bajnokságon.

Horváth Erika

Pénteken, az Eb harmadik napján hét magyar atléta versenyzett. A férfi kalapácsvetők selejtezőjében Hudi Ákos, a Dobó SE és Pásztor Bence, a VEDAC válogatottja sem tudott meglepetést szállítani (idei legjobbjuk a két leggyengébb volt a mezőnyben). Más kérdés, ha a 73,09, illetve a 73,45 közelében dobnak, akkor minden bizonnyal be tudtak volna jutni a 12-be (ehhez elég volt 72,55 méter). De nem sikerült nekik. A selejtező három kísérletéből Pásztor 71,20, Hudi pedig 70,37 méterig jutott - előbbi a 17., utóbbi a 21. helyen fejezte be az Eb-t. Még a kalapácsvetés krónikájához tartozik, hogy a kétszeres világbajnok lengyel Pawel Fajdek két érvénytelen kísérlet után csak harmadikra biztosította be a vasárnapi döntőt, amelynek a címvédő Pars Krisztián távollétében a legnagyobb esélyese.

Az Eb-selejtezőjében csak 70,37 méterig jutott Hudi Ákos. Fotó: Unger Tamás

Futambeli harmadik helyével sikerült a középdöntőbe verekednie magát 110 méteres gátfutásban a ZAC atlétájának, Szűcs Valdónak (13,76), aki két hete Szombathelyen harcolta ki az Eb-indulás jogát. A 12 kiemelt közé tartozóként Baji Balázsnak csak szombaton, a 24 között kell futnia a fináléért. A két 3000 m akadályfutásban induló magyar hölgy - Kácser Zita és Gyürkés Viktória - nem tudott továbblépni az előfutamból. A két hétpróbázó, Zsivoczky-Farkas Gyöngyi és Krizsán Xénia viszont jól tartja magát a szombaton este záruló versenyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!