Sport

2016.07.08. 19:00

Az utolsó esély - kalapács- és diszkoszvetőverseny az olimpiáért

Szombathely - Last Chance - utolsó esély a neve annak a versenynek, amelyet hétfőn rendez a Szombathelyi Dobó SE-Németh Pál Dobóakadémia.

Horváth Erika

A verseny neve azt jelzi, hogy az olimpiai szintteljesítési időszak zárónapján is adnak még egy lehetőséget a versenyzőknek. Kalapács- és diszkoszvetők lépnek dobókörbe a Sugár úti Atlétikai Centrumban. A férfi kalapácsvetőknél csatasorba áll a házigazda képviseletében az amszterdami Eb után Hudi Ákos és a junior Eb-re készülő Halász Bence is. (Az olimpiai bajnoki címvédő Pars Krisztián már rég megdobta a 77 méteres szintet.) A nőknél az olimpiára pályázó két veszprémi, Orbán Éva és Fertig Fruzsina mellett a szombathelyi Gergelics Cintia is nevezett. A sérüléssel bajlódó Gyurátz Réka viszont nem. A diszkoszvetőknél leadta nevezését a szombaton még az Eb döntőjében érdekelt (és már kvótás) szolnoki Kővágó Zoltán, illetve várható az egyelőre még tartaléksorú, a 65 méteres szinttől 11 centire lévő szentesi Huszák János indulása is.

A kalapácsvetés 17.30-kor, a diszkoszvetés 18.45-kor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!