Sport

2016.07.08. 18:40

Legyen jó meccs, ez a legfontosabb

Zalaegerszeg/Nagykanizsa - Utolsó felvonásához érkezett a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság, hiszen már csak a vasárnapi döntő van hátra. A Portugália-Franciaország finálé előtt zalai véleményekre voltunk kíváncsiak.

Kerkai Attila

A ZTE FC trénerét, Csató Sándort kérdeztük először.

- Ha az Eb egészét nézzük, nem biztos, hogy ez a két csapat volt a legjobb formában lévő - mondta. - A portugálokra feltétlen igaz ez, de a franciák az utolsó két meccsre lendületbe jöttek. Az elődöntőben a németeknek semmi nem jött össze. A franciák továbbjutását megérdemeltnek tartom. A végjátékban már semmi nem számít, csak a dicsőség. Hogy azt szép játékkal vagy anélkül éri el valaki, nem érdekes. Az Európa-bajnokság eddigi találkozóin sok olyan mérkőzést láttunk, melyeken kivárásra játszottak a csapatok. Ez most a portugáloknak kedvezhet, hiszen stabil védekezés mellett elöl ráhagyhatnak majd mindent Ronaldóra. Sokat számít majd, hogy ki lövi az első gólt. Nem lennék meglepve, ha a franciák hazai pályán azt a taktikát választanák, hogy minél előbb gólt akarnak szerezni, amivel az ellenfelet is kizökkenthetnék. Összességében azért két játszós csapatról van szó, egy jó döntő simán összejöhet ebből.

Ronaldo a Wales elleni góljának örül. Összejön-e végre a válogatott trófea is?
Fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Maradva a ZTE FC-nél folytassuk az NB II-es gólkirály Daru Bencével.

- A Portugália-Wales találkozón a luzitánok egy Ronaldóval jobbak voltak, a francia-német találkozó viszont más kategória - utalt vissza az elődöntőkre Bence. - Utóbbiról azt mondom, a németek jobban játszottak, viszont a franciáké volt az élesebb csapat. A vezetés sokat jelentett, és szerintem megadható volt a büntető. A döntőben meglepetésre számítok. A franciák az első mérkőzésüktől kiegyensúlyozottnak tűntek, aztán ráéreztek a hazai pálya ízére és cseppet sem érdemtelenül kerültek a fináléba. A 2004-es Eb-döntőre gondolok, amikor a portugálok odahaza favoritok voltak, de a görögök nyertek. Most is el tudom képzelni, hogy az úgynevezett vendégcsapat meglepje a hazait. Nem titkolom, Real Madrid szurkoló vagyok, Cristiano Ronaldo játéka nagyon tetszik, s ő van akkora játékos, hogy eldöntsön egy csatát. És a válogatottal is megérdemelne már egy trófeát...

Visnovics László, a Nagykanizsai Olajbányász korábbi kiváló labdarúgója szerint viszont inkább a gallok felé billen a mérleg nyelve.

- Hazai pályán játszanak és kiejtették a németeket, mindez lélektanilag nagy előny - fogalmazott a Murakeresztúr megyei III-as bajnokcsapatának trénere. - A francia csapatot játéka, a játékosok tudása, valamint a hozzáállása is esélyessé teszi a portugálok ellen, akiknek a játéka számomra csalódás.

Dél-Zalában kiemelten figyelik a horvát labdarúgást, Visnovics László is visszautalt a szomszéd ország csapatára, melyet éppen a portugálok ejtettek ki korábban.

- A horvátok akkor saját magukat verték, mert nem mertek határozottabban nekimenni az életük formájától messze lévő Ronaldóéknak. Nem csupán én és környezetem, de szerintem egész Horvátország sem értette, hogy miért féltek Modricék, ez a szövetségi kapitányuk hibája is volt. De ez csak mellékszál, a lényeg a döntő. Lássunk egy jó meccset, amire azért akadt néhány példa az Eb ideje alatt is. És akkor senkinek sem kell hiányérzettel felkelnie majd a televízió elől.

Címkék#EURO-2016

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!