2016.07.08. 18:52
Jó reggelt, Vas megye!
Távoli rokon szokta emlegetni az Amerikába szakadt sarjakat, akik kerti virágnak hitték a kertjükben nőtt uborkatövet.
És mi talán olyan messze vagyunk ettől? Idejét sem tudom már, mikor nem az áruházi hűtőpultból vettem ki a konyhakész zöldbabot, borsót, pépesített spenótot. Emberöltőnyit kell visszalapoznom emlékeimben, ha friss zöldséggel kell megküzdenem a konyhában. Nemis beszélve az értékes időről, amit az előkészítésre kell fordítani... Lehet, hogy már nálunk is felnőtt egy nemzedék ilyesféle tapasztalatok nélkül? Pedig hát bizonyos vélemények szerint a háziasszony által termelt és saját kezűleg pucolt zöldségféle nemcsak azért finom, mert friss, hanem azért is, mert a szívét-lelkét, a két keze munkáját is beleadja.