f1

2016.07.09. 05:32

A Force India csapatfőnöke visszatér a paddockba...

... az utazási korlátozások ellenére

Hegedűs Dávid

Fotó: Force India F1 Team

A Force India csapatfőnöke, Vijay Mallya elismerte, hogy nem volt jelen eddig a paddockban, mivel nem hagyhatja el az Egyesült Királyság területét a szezon kezdete óta.

Mallya, az india jogi problémái miatt, korlátozták a kiutazását az Egyesült-Királyságból, ezért idén először, Silverstoneban láthatja a csapatát.

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem hiányzik” - mondta a Motorsport.com-nak.”Fantasztikus, hogy visszatérhetek! Nem emlékszem, arra, hogy mikor volt az utolsó csütörtöki érkezésem, kivéve az első évben”

„Kiélvezek minden pillanatot. Szeretem a versenyzést. Elsősorban ezért is vettem meg a csapatot”

„Szörnyű, hogy kihagytam Monacót, kihagytam a dobogót, kihagytam Bakut, ami fantasztikus futam volt nekünk. Ennyiben hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem vesztettem semmit.”

„Miután azt mondták, hogy az élet megy tovább, és mivel itt van a csapat bázisa, ezért több időt töltök a csapatommal. Heti hat napon át dolgozok, de én jól érzem magam most.”

„Sok időt töltök a csapattal, fejlesztünk az idei szezonra, illetve lassan áttérünk a 2017-es szezonra. Én ezt élvezem. Ez előtt kevesebbet foglalkoztam ezzel, de mostanra már megkedveltem”

„Képtelenség, hogy elhagyjam az országot, bevallom, hogy frusztrál, de ez nem a világ vége. Anglia mindig is az otthonom volt, 1992 óta itt élek, ezért érzem jól magam itt, nem pedig úgy, mintha idegen országban lennék.”

’Feladat irányítás’

Mallya mondta, hogy teljes mértékben részt vesz a csapat életében, még ha nincs is jelen személyesen.

„Van egy „mini irányító központom” otthon. Van egy nagy TV képernyőm, számítógépem és egyéb kommunikációs eszközeim. Tudok beszélni a szerelőkkel, a box-szal, megvan minden adatom otthon. Vitathatatlan, hogy néha így többet látok.”

„Negyedik hely a cél”

Mally világossá tette, hogy a konstruktőri bajnokság negyedik helye a cél a Williamssel szemben.

„Negyedik hely a cél, és mi mindent megfogunk tenni ezért.” tette hozzá.  „De ha nem sikerülne, az ötödik hellyel sem lesz semmi baj.”

„Új fejlesztéseket viszünk Silverstoneba , hogy beválnak-e a a fejlesztéseink ezen a pályán, az már a jövő zenéje, de remélhetőleg ez a fejlesztés különbséget fog tenni a Willimssel folytatott harcban, és minket fog  erősebbé tenni. A csapat pontosan úgy megy most, ahogy mindig is akartam.”

Szerinte a csapat megfelelő helyzetben van: „A csapat pénzügyi helyzete jelentősen javult, és évről-évre javulunk. Nem fog részvényesek kezébe kerülni, mint öt vagy hat évvel ezelőtt.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!