Sport

2016.07.09. 17:16

Alekszejev Tamara az előkelő hetedik helyen zárt

Szófia - A litván Asadauskaite nyerte a szófiai öttusa Európa-bajnokság női döntőjét, a fehérvári Alekszejev Tamara jól versenyezve a hetedik lett.

Ferencz Balázs

Hiába jutott három magyar lány is a szófiai öttusa Európa-bajnokság döntőjébe, a csapatversenyben mégsem volt érdekelt a magyar egység, hiszen Kovács Sarolta hátfájdalmai miatt a selejtező után visszalépett.

Így a szintén fehérvári, e az Alba Öttusa SE versenyzője, Alekszejev Tamara, valamint a feltörekvő ifjúság egyik jeles képviselője, Boros Alexandra küzdöttek a nemzeti lobogó égisze alatt.

Alekszejev Tamara nagyon jól kezdett. A vívópáston 22 győzelmet szerzett és csak 13 ellenfelétől kapott szúrást, s ezzel a mérleggel a 6. helyről csobbanhatott vízbe. Boros Alexandra győzelem-vereség mérlege éppen negatívba hajlott, így a középmezőnyben, a 17. pozícióban zárta a vívást. A medencében Alekszejev jócskán elmaradt attól amit tud, három másodperccel úszott gyengébb időt a 200 méteren, mint mondjuk az országos bajnokságon. Tamara úszása a mezőny 16. ideje volt. Boros valamivel jobban úszott, de 10-en belülre ő sem tudott kerülni.

A lovaspálya most nem kedvezett a magyaroknak. Alekszejevnek az utóbbi időben nem okozott gondot a lovaglás, most azonban három fát is vert. A lovaspályán gyűjtött 276 pontja csak a 23. helyre volt elég. Boros még gyengébben ugratott, így a kombinált szám előtt összesítésben a 21. helyen állt. Alekszejev a 11. pozícióból vágott neki a lövészetekkel tarkított futásnak.

Azt látni lehetett, hogy a szélvészként kombizó litván Laura Asadauskaitétől nem lehet elvenni az aranyat, hiszen az ötödik helyről indult. Hamar fel is futott az élre és lett végül Európa-bajnok (1368 pont). Az orosz Gubaydullina a 2., a török Ilke Ozyuksel a harmadik helyen zárt. Alekszejev Tamara nagyon jól kombizott, a számot a 9. helyen zárta, így összesítésben a 7. helyre futott fel. Boros Alexandra a 28. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!