Civil

2016.07.10. 10:24

Miért kell a múzeumba lekvár? - Ötleteltek és pihentek a Dunakanyarban

Ikervár - Önként vállalt feladata az ikervári művelődési ház Nyugdíjas Klubjának a Batthyány Emlékházban kialakítandó helytörténeti gyűjtemény anyagának előkészítése, gondozása.

Civil Tudósítónktól

Az elmúlt években tárgyi emlékek sokaságát gyűjtötték már össze. Nemrégiben Juhász József kosárfonó hagyatékát a mester leánya, Horváth Imréné adományozta a közösségnek. A klub tagjai kiállítás-módszertani tapasztalataik gazdagítása céljából a közelmúltban két napot töltöttek a Dunakanyarban.

A főhadiszállásukat Szentendrén, a Duna által körülölelt Papsziget Campingben jelölték ki. Természetesen sétáltak a "festők városának" főutcáján, bepillantottak a híres Blagovesztenszka (Angyali üdvözlet) szerb templomba, a MicroART Múzeumba, ahol láthatták pl. hogy kel át a tű fokán az aranyból készült tevekaraván.

Jártak a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, és nagy örömükre velük demonstrálta az Időkép a pillanatnyi szentendrei időjárást. Megfordultak a visegrádi Salamon toronyban és látogatást tettek az Esztergomi Bazilikában is.

A Szentendrei Skanzen Jászárokszállási lakóházában mentás almalekvárt kóstolgatva eltökélték, hogy az ikervári helytörténeti gyűjteményben is lesz lehetőségük majd a látogatóknak helyi ínyencségeket kóstolgatni.

Pásti József

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!