f1

2016.07.10. 10:21

Hamilton véleménye a Brexitről

Hamilton szerint továbbra is az Egyesült Királyság marad Európa leggyorsabban növekvő gazdasága

Motorsport Csatorna

Fotó: Mercedes AMG Petronas

A Brit Nagydíj hétvégéjén Lewis Hamilton sem kerülhette el azt a kérdést, hogy mit gondol a Brexitről, azaz arról, hogy a britek megszavazták az EU-ból való kilépést.

"Hű, ez egy jó kérdés." - mondta Hamilton. "Nem igazán ismerek minden tényt ezzel kapcsolatban, hogy jó választ adhassak, de őszintén szólva én kérdeztem barátokat, családtagokat, munkatársakat, hogy miként hat ez rájuk. Úgy értem, ez a legnagyobb dolog, amit én valaha tapasztaltam, legalábbis amire emlékszem Anglia kapcsán, változás szempontjából. Bár néha elítélik a változást és nem örülnek neki, szerintem néha a változás jó dolog. A tény az, hogy ez megtörtént. Függetlenül attól, hogy nem mindenki van tisztában azzal, hogy mire is szavazott."

"Most a kormány dolga, hogy helyes lépést tegyenek, ez most új dolog.. talán ez egy új, tiszta lap, ki tudja? Hogy a font (értéke) esett? Nincs kétségem afelől, hogy újra meg fog erősödni. Szerintem ez csak addig tart majd, míg Cameron át nem adja az irányítást utódjának. Ez a leggyorsabban növekvő gazdaság Európában, és ez továbbra is így lesz szerintem."

"Ez minden, amit mondani tudok. Szerintem ez nem igazán befolyásol... Az sem hiszem, hogy befolyásolná a versenyt (Brit Nagydíjat)."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!