Kultúra

2016.07.10. 17:00

Óriás csikóhal és macskasellő - A művészeti iskolások nyári táborában száz diák alkotott négy napon keresztül

Badacsonytomaj - A Szín-Vonal Művészeti Iskola hagyományos nyári alkotótáborában megyénk minden pontjáról száz diák dolgozott négy napon át.

Tóth B. Zsuzsa

A bentlakós táborban reggeltől éjjel egy óráig folyamatosan alkottak a nyolc-tizennégy éves diákok, hiszen, amikor belelendülnek a munkába, nehéz azt abbahagyni.

A tábor egyik célja is ez, hogy hosszú, kitartó munkára szoktassa őket. A gyerekek az intézmény tizenegy telephelyéről utaztak Badacsonytomajra.

Bodor Zsuzsanna, Mészáros Lídia, Szabó Fédra, Gfellner Laura, Szemes Anna óriás csikóhalat készít Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Tanáraik mellett segítőként vettek részt a munkában a művészeti szakon tanuló egyetemisták és szakközépiskolások, akik örömmel visz-szatérnek ilyenkor az iskolába. A táborozók a négy nap során számos új technikát kipróbáltak. Például betonból mécsestartót, virágtartót, levéllenyomatot készítettek, ékszereket fabrikáltak olvasztott műanyag palackból. A látványos papírmetszetek sablonnal készültek, a legkisebbek hihetetlen ügyességgel, kreativitással oldották meg a feladatot.

A nagyobbak papírruhákat szabtak, varrtak maguknak, hogy később divatbemutatót állíthassanak össze belőlük. A délutáni pihenőidőt játszóházas foglalkozásokra, kézműveskedésre, rövidebb foglalkozásokra használták fel, sok más mellett hat-hét méteres buborékokat fújnak, nagy, plasztikus szobrokat, csikóhalat, macskasellőt készítettek papírmasé technikával. Többméteres badacsonyi látképet alkottak együtt, 3D-ben készült pasztellképeken előreugró figurákkal dolgozták fel a balatoni halászatot. Az akciófestészettel ismerkedve fröcsköltek, festékbe mártott talpnyomokat, tenyérnyomokat készítettek, majd a képeket csíkokra vágták, és összekeverve újra összeillesztették eggyé térelválasztónak.

A landart művészet keretében óriáslabirintust építettek. De jutott idő a fürdésre, hajókázásra is, a zárónapon pedig a szülőknek mutatták be alkotásaikat és a táborról készített filmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!