Balatonalmádi

2016.07.10. 17:50

Variációk egy műfajra - Festmények, fotók, grafikák a biennálén

Balatonalmádi - A Balaton és a megye változatos természeti értékei jelennek meg a szombaton nyílt Almádi Tájkép Biennálé tárlat képein.

Marton Attila

A kétévente megrendezett tárlaton a régióban élő vagy Balatonalmádihoz kötődő művészek munkáit állítják ki. Ezúttal közel harminc alkotó mintegy hatvan műve látható, a festmények mellett grafikák és fotók is szerepelnek a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban rendezett tárlaton. Bati János igazgató köszöntője után Fekti Vera képzőművész megnyitójában arról beszélt, Balatonalmádiban minden adottság megvan a klasszikus tájkép készítéséhez: víz, hegy, völgy és változó légköri viszonyok. Hozzátette, a tájképfestő szeretne része lenni a természeti csodának. A műveken különböző évszakokban és napszakokban jelenik meg a tó, de jellegzetes Balaton-felvidéki pince, somlói tájkép, az őszi Bakony és a téli erdő is megjelenik a képeken.

A megnyitón énekelt és gitározott Dávid Roland előadóművész. A tárlat augusztus hatodikáig látható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!