f1

2016.07.10. 19:02

Vettel: A Ferrari nem elég gyors, ez ilyen egyszerű

A négyszeres világbajnok az ötödik helyre csúszott vissza a bajnoki tabellán.

Kovács Noémi

Fotó: Tóth Zsombor

A német versenyzőt a silverstone-i versenyhétvégén is 5 rajthelyes büntetéssel sújtották a versenybírák, mivel az Osztrák Nagydíjon történtekhez hasonlóan, a brit versenyen is kicserélték autójában a váltót. Vettel így csupán a 11. helyről vághatott neki a futamnak, mely a verseny előtt szakadó eső miatt a Safety Car mögül vette kezdetét.

Ezután Vettel a mezőnyből elsőként váltott a 16. körben slickekre az esőgumikról, ami jó döntésnek bizonyult volna, ha a Ferrari pilótája nem követ el egy hibát az 1-es kanyarban. Azonban Vettel ott megpördült, így Alonso és Kvyat is elment mellette.

„Az jó döntés volt, hogy behívtak. Azonban amikor megpördültem, nyilvánvalóan rengeteg időt veszítettem, így az ebből származó előnynek búcsút inthettem. Innentől kezdve pedig elég nehéz volt előzni és előrébb jönni. Összességében, ez nem a mi napunk volt, egyszerűen nem voltunk elég gyorsak.” – kezdte a négyszeres világbajnok.

Vettel emellett még egy 5 másodperces időbüntetést és 2 büntetőpontot begyűjtött a Massával szembeni túl erős manővere miatt, melynek következtében a brazil pilóta is a bukótérbe kényszerült. Bár a Scuderia versenyzője saját felelősségét nem vitatja, a büntetést már feleslegesnek tartotta.

„Nem hiszem, hogy ez mindenképp szükséges volt. Nem arról volt szó, hogy szándékosan próbáltam kiszorítani őt saját magamat próbáltam a pályán tartani, csak nem volt semmi tapadás. Akárhányszor próbáltam elfordulni, elvesztettem az autó hátulját, elvesztettem az autó hátulját, elvesztettem az autó hátulját. Persze számára ez rosszul nézett ki, nem tudom, hogy neki is olyan kevés tapadása volt-e, mint nekem. Számára ez úgy tűnhetett, hogy lekényszerítem a pályáról, de egyszerűen nem tudtam máshova menni.” – tette hozzá Vettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!