f1

2016.07.10. 19:06

Alonso: A McLaren nem lehet büszke erre a versenyre!

A McLaren pont nélkül zárta a Brit Nagydíjat.

Kovács Noémi

Fotó: McLaren

Fernando Alonso a 13-dik, Jenson Button pedig a 12-dik pozícióban fejezte be a wokingi istálló hazai futamát, így pont nélkül kell elhagyniuk a brit versenypályát. A kétszeres világbajnok egyáltalán nem elégedett silverstone-i futamon történtekkel és a McLaren teljesítményével.

„Mivel a 12-dik és a 13-dik pozícióban zártuk a futamot, nem hiszem, hogy nagyon büszkék lehetnénk a mai versenyünkre. Talán szerezhettünk volna 1 vagy 2 pontot az autóval, azonban a jelenlegi erőforrásunkkal nehéz megelőzni bármelyik autót. Így olyan helyeken kellett próbálkoznunk, mint az 1-es vagy 2-es kanyar, ott azonban mi is lementünk a pályáról.” – kezdte a spanyol pilóta.

„Kemény futam volt. Nem volt meg a tempónk ahhoz, hogy pontszerző helyen végezzünk, ennyi. Közel voltunk ugyan hozzá, főként akkor, amikor a pálya kicsit nedves volt, szerintem akkor kicsit gyorsabbak voltunk. Aztán ahogy a pálya elkezdett felszáradni, küszködni kezdtünk, de versenyképes srácok voltak előttünk, mint például a Williams, a Force India vagy épp a Toro Rosso.. Szóval közel voltunk, de a versenyen még mindig hiányzik egy kicsi ” – folytatta a kétszeres világbajnok, aki azért a kis léptékű fejlődéssel is elégedett.

„Némi előrelépés azért történt ezen a hétvégén, mert harcba szálltunk a Williamsszel, a Force Indiával és a Toro Rossoval a versenyen, úgyhogy ez mindenképpen jó hír.” – fűzte hozzá Alonso, aki végül a 13-dik helyre kormányozta be a McLarent. Hasonlóan látja a helyzetet Alonso csapattársa, Jenson Button is.

„Az nem segít, ha a 17-dik helyről rajtolsz. Esetünkben arra lenne szükség, hogy a top 10-be kvalifikáljuk magunkat és azt próbáljuk megtartani. Most azonban nem itt tartunk, mivel nincs meg a tempónk ahhoz, hogy felküzdjük magunkat a legjobb 10 közé. Imádtam, amikor a srácok olyanokat mondtak a rádióban, hogy „teljes erőbedobással támadj, 5 másodpercen belül kell maradnod Vettelhez képest!” Azt hiszem, elfelejtették, hogy ő egy Ferrarit vezet. Úgyhogy esélyem sem volt.” – tette hozzá Button.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!