Sport

2016.07.11. 18:57

Strandkézilabda vb az SZKKA játékosával - Virág Noémi újoncként került be a keretbe

Szombathely, Budapest - A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I/B-s női kézicsapatának játékosa, Virág Noémi is ott van a magyar női strandkézilabda-válogatott keretében - a hazai rendezésű világbajnokság kedden kezdődik.

Tóth Gábor

Keddtől hétfőig a margitszigeti Palatinus-strand területén rendezik a 7. strandkézilabda világbajnokságot. Női válogatottunk 2013-ban és 2015-ben megnyerte az Európa-bajnokságot, 2013-ban a világjátékokon, 2014-ben pedig a világbajnokságon lett ezüstérmes, így hazai pályán megcélozhatja a világbajnoki címet. Férfi együttesünk a tavalyi Európa-bajnoki negyedik helyezés után szeretne felállni a dobogóra.

Csoportbeosztás, nők, A csoport: Magyarország, Olaszország, Spanyolország, Thaiföld, Argentína, Ausztrália. B csoport: Brazília, Norvégia, Lengyelország, Uruguay, Tajvan, Tunézia.

A szombathelyi születésű, 22 éves Virág Noémi Ikerváron kezdett el kézilabdázni, majd az SZKKA elődjében, a Student Comfortban figyeltek fel a tehetségére. 2008-ban igazolt el Győrbe, majd onnét Vácra. Légióskodott külföldön, a francia Toulon csapatában. Az előző szezont az NB I/B-s Szentendrén töltötte (24 mérkőzésen 167 gólt dobott). A korábbi években a nemzetközi porondon (BL, KEK, EHF) is szerepelt. A sokszoros korosztályos válogatott játékos most nyáron tért vissza a szombathelyi klub kötelékébe - de egyelőre a strandkézilabda-válogatottnál van feladata.

- Már tavasszal, szezon közben is készültünk a vb-re, de a közvetlen felkészülési időszak két hónapig tartott - árulta el Virág Noémi. - Rengeteget futottunk, sokat edzettünk homokban, sűrűn látogattuk a konditermet - fizikálisan biztosan készen állunk a tornára. A felkészülést 18-an kezdtük el, a szűk keretbe tíz játékos került be - örülök, hogy én is itt lehetek a csapatban, ráadásul újoncként szavazott nekem bizalmat a szakmai stáb. Az SZKKA vezetői, edzői rendszeresen érdeklődnek irántam, érzem, hogy büszkék rám, ami roppant jól esik. Nem titok, szeretnénk szép eredménnyel zárni a vb-t. Az első három meccs kötelező kategória, Spanyolország és Olaszország ellen azonban ki-ki meccset játszunk. Jól kell kijönnünk utóbbi két párharcból, mert az egymás elleni eredményeket visszük tovább magunkkal.

A női válogatott csoportmérkőzései, kedd, 11.40: Magyarország-Thaiföld. 19.40: Argentína-Magyarország. Szerda, 11.40: Magyarország- Ausztrália. 19.00: Spanyolország-Magyarország. Csütörtök, 11.40: Magyarország- Olaszország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!