Sport

2016.07.11. 20:05

Bronzérmes az Eötvös-Liszt csapata

Zalaegerszeg - Újabb diákolimpiai éremről kaptunk hírt, méghozzá a kosárlabda sportágból. Az egerszegi Eötvös-Liszt iskola III. korcsoportos fiú csapata országos harmadik helyezést ért el.

Kerkai Attila

Az Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskola III. korcsoportos fiú csapata Debrecenben szerepelt a diákolimpia országos döntőjében. Éremeséllyel várták az egerszegiek a legjobb nyolc csapat számára rendezett finálét, egyrészt az idei évben mutatott forma alapján, másrészt az iskola hagyományai okán. Az Eötvös-Liszt III. korcsoportos csapatai ugyanis az elmúlt négy évben a dobogó minden fokán megfordultak . Így például 2013-ban bronz-, 2014-ben arany-, 2015-ben ezüst-, 2016-ban bronzérmet szerezve.

A zalaegerszegi Eötvös-Liszt iskola fiú kosárlabdacsapata bronzérmet szerzett a diákolimpián Fotó: Eötvös-Liszt iskola

Merthogy, az idei csatározásokban a dobogó harmadik fokára állhattak az egerszegiek. A csoportmérkőzések során az Eötvös-Liszt csapata egy győzelmet és két vereséget könyvelt el, azonban a csoporton belüli keresztbeverések miatt az egerszegiek a második helyen végeztek, így az elődöntőbe jutottak. Ebben a Nagykőrössel szemben 47-39-re kikapott az Eötvös-Liszt, így a bronzmérkőzésre készülhetett a torna zárásaként.

A Hanzséros Alajos és Ambrus Péter edző-testnevelők által felkészített csapat debreceni ellenfelüket biztosan, 55-24-re győzte le, így bronzéremmel zárta a diákolimpiai döntőt.

Az Eötvös-Liszt csapatának tagjai voltak: Lajos Bálint, Széll Bence, Hoffmann Máté, Óházy Máté, Fullér Patrik, Köcse Bálint, Laki Patrik, Molnár Mátyás, Szalay Domonkos, Tóth Gergye Ádám, Hegedüs Brúnó, Heidenwolf Martin, Kulcsár Olivér, Tóth Benedek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!