Foci Eb

2016.07.11. 20:45

Egyszerűek, akár a galamb

Párizs - Igaz, a vezérét elvesztette Portugália, hiszen Cristiano Ronaldót a 25. percben le kellett cserélni, azonban a trófea így is a luzitánokhoz került.

B. Virág Rita

A portugálok történetük első Európa-bajnoki címét szerezték, pedig az esélyek egyáltalán nem mellettük szóltak. Érthető hát, ha Portugália kis- és nagyvárosaiban elképesztő parti kerekedett, és a győzteseket reggelig ünnepelték.

A győztes portugál válogatott játékosai ünnepelnek a bajnoki trófeával a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében vívott Franciaország - Portugália mérkőzés eredményhirdetésén a Saint-Denis-i Stade de France stadionban 2016. július 10-én. (MTI/EPA/Etienne Laurent)

A helyszínen, Párizsban is hajnalig tartott a mulatság, s az Eiffel-torony, a franciák nagy bánatára, portugál színekbe öltözött, piros-zöld megvilágítást kapott.

Az egyik portugál lap, a Bola stílszerűen fogalmazott: A világ királya nélkül is Európa királyai lettünk .

A portugál zászló színeivel megvilágított Eiffel-torony Párizsban 2016. július 10-én, miután a portugál válogatott megnyerte a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét. (MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

A portugálok szövetségi kapitánya, Fernando Santos pedig úgy nyilatkozott, akár egy mindentudó bölcs: Egyszerűek voltunk, mint a galambok, és okosak, mint a kígyók. Kiemelte, hogy a rajttól kezdve hitt abban, hogy elnyerhetik a trófeát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!