Kosárlabda

2016.07.11. 19:35

Egy helyet javítanának a kosarasok

Székesfehérvár - A fehérvári, férfi kosarasok augusztus 15-én kezdik a felkészülést. A klubelnök, Balássi Imre szerint a sikerek folytatódhatnak.

Horog László

Pontosan egy esztendeje, július második hetében ült a TLI-Alba Fehérvár kosárlabdacsapatát is működtető Alba Regia SC elnöki székébe Balássi Imre. A 47 éves sportvezető elégedett az elmúlt egy év történéseivel.

- A múlttal nem szeretnék foglalkozni, de tényeket érdemes rögzíteni. A csapat egy éve nem jutott a rájátszásba, ami korábban több mint két évtizede fordult elő. Azt a célt tűztük ki a munkatársaimmal, hogy a négy közé feltétlenül szeretnénk bekerülni. Bár nem mondtuk ki, mindannyian a fináléról ábrándoztunk.

- Ami össze is jött.

- Nehezen, két vereséggel indultunk, aztán az edzőnk, Dzunic Branislav gyorsan összekapta a csapatot, méltó ellenfelei voltunk mindenkinek. Mindössze egy olyan vereséget szenvedtünk, amikor nem tudtunk hozzászólni a meccshez, december elején, Pakson, 15 pontos vereséget mértek ránk a házigazdák. A folytatásban, ha ki is kaptunk, mindig volt esélyünk a győzelemre, ami fontos dolog.

- A döntőben a Szolnokot nagy csatára késztették.

- Én is hittem az aranyban, de reálisan nézve, az Olaj jobb volt. A szezonban kétszer vertük meg őket, a középszakaszban és a döntő második felvonásán, itthon, a többi összecsapáson az alföldiek bizonyultak jobbnak. A kupa nyolcas döntőjében, a fővárosi Syma-csarnokban is legyőztek bennünket, tehát ezúttal erősebbek voltak nálunk. A rendkívül kiélezett bajnokságban a többieket viszont magunk mögé utasítottuk, ami komoly fegyvertény.

- Egy év múlva mivel lenne elégedett?

- Egy éve a négy közé jutást tűztük ki célul, ezt megvalósítottuk, sőt, a döntővel túlszárnyaltuk. Most azt mondom, a mostaninál még egy helyet szeretnénk javítani. Úgy gondolom, érdemes ismét megcéloznunk a döntőt. Elkezdtünk egy munkát, ki-
alakítani és működtetni egy stabil és eredményes klubot. A csapat augusztus közepén kezdi a felkészülést. Több játékossal megállapodtunk, valamint folytatjuk a tárgyalásokat a kiszemelt kosarasokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!