Civil

2016.07.12. 08:35

Kik kapták a községi kitüntetést Lukácsházán?

Lukácsháza - Jókedv, vidámság, szórakozás, ez várta a falunap vendégeit Lukácsházán. Kitüntetések is gazdára találtak.

Civil Tudósítónktól

Már kora reggeltől vidám asszonyok kacagása hallatszott a közösségi ház udvarán. A Nyugdíjas klub és a Lukács-házi boszorkányok főzték az ízletes ebédet, és várták sok szeretettel a vendégeket. A műsort Kőszeg Város Fúvószenekara kezdte, majd az ünnepélyes megnyitó következett. Ezután a kőszegi Dance Jam friss Európa-bajnokai léptek színpadra.

A falunapon adják át hagyományosan a községi kitüntetéseket. Idén Tamásné Geröly Mária óvónő és Hajnal Edit pedagógus érdemelte ki az elismerést. Mindketten nagyon sokat tettek a település gyermekeiért, a hagyományok őrzéséért.

A látványos, szórakoztató műsorokról a Galaxy Rock & Roll Klub, illetve a Szombathelyi Kötélugró Klub gondoskodott. Fergeteges koncertet adott Szandi, és nagy sikerrel lépett fel Koós János és Dékány Sarolta is.

A közösségi házban kiállítás nyílt Jencsky Beatrix fotóiból, és Kákossy Endre Lukácsháza építményeit bemutató makettjeiből, valamint bemutatkozott a 14 éves Geröly Viktória is portréival és csendéleteivel.

A Borbarát Hölgyek Egyesülete idén is megrendezte a falunapi borparádét, ahol megválasztották a falu borait. A fehér borok mezőnyében Albert László, míg a vörös boroknál az Albert Családi Pincészet nyerte el ezt a megtisztelő címet.

Az estet a tűzijáték és az Albatrosz-buli zárta.

Virág Zsuzsa

Címkék#civil

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!