Sport

2016.07.12. 10:23

Csak a későbbi győztes tudta megállítani a Korona FC-t

Balatonfüred - Hatvan csapat részvételével rendeztek kispályás, szabadtéri minifutball tornát, ahol a megyéből több egység is szerencsét próbált.

B. Virág Rita

A Balaton Tour egy minifutball sorozat, amelynek idén egyik állomása Balatonfüred volt. A szervezők szerint a Kamino Kupa történetének harmadik legnagyobb megméretése volt a füredi, ahol a hatvan résztvevő mintegy 36 településről érkezett. A helyiek három gárdával vágtak neki a rangos tornának, de Veszprémből, Várpalotáról, is érkezett nevezés. Sőt a határon túli együttesek, az ukránok, osztrákok, felvidékiek kifejezetten jó játékerőt képviseltek.

Délelőtt négyes csoportokban kezdődtek meg a csatározások, ahonnan az első két helyezett, valamint a két legjobb harmadik kvalifikálta magát az egyenes kiesés szakaszba.

A csoport körből mindössze egyetlen társaság tudott továbbjutni makulátlan mérleggel (Unoion Vichtenstein 1B).

Összességében huszonkilenc újonc vágott neki a küzdelmeknek, amelyek közül a füredi Korona FC jutott a legmesszebbre. A nyolcaddöntőben büntetőkkel jutott tovább a Dunabiztos ellen, aztán a negyeddöntőben búcsúzott, remek meccsen a későbbi győztes Aramis SE-Mad dogs ellen.

A budaörsi alakulat ezzel kvalifikálta magát a minifutball liga országos döntőjébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!