Sport

2016.07.12. 10:21

Hullámzó bajnoki színvonal - A déli csoport tartalékainál ennél szorosabban nem nagyon alakulhatott volna

Megyei körkép - A megye hármas pontvadászat 2015/2016-os szezonjában, északon a Somló SC kimagaslott a mezőnyből,és teljesen megérdemelten lett első, míg délen a Monostorapáti az utolsó fordulóig kiélezett küzdelemben, egy ponttal megelőzve a Balatonedericset lett bajnok.

Bényi Kálmán

A két bajnokcsapat egy-egy meghatározó játékosát kértük fel, hogy értékeljék a maguk mögött hagyott fociszezont.

A somlóiak tízese, a tizenkilenc gólt jegyző, ötvenöt éves Kádár Lajos a megyei harmadosztályú bajnokságot így jellemezte:

- Sajnos a színvonalról sok jót nem tudok elmondani. Az első három csapat (Somló SC, Nemesgörzsönyi SE, Marcalgergelyi SE), akik komolyan vették a pontvadászatot, jó, színvonalas mérkőzéseket játszottak egymással. A többi gárda elleni összecsapásokon azonban nem nagyon kellett megerőltetnünk magunkat a győzelemért. A középmezőnyt a Csót, Mihályháza, Malomsok trió alkotta, de már ezeknél a csapatoknál is előfordult, hogy nem álltak ki a soron következő bajnokira, vagy félidőben levonultak a pályáról. Úgy gondolom ezek a történések mindent elárulnak a megye három nívójáról. Pluszban hozzá jön még a két sereghajtó alakulat, az utolsó előtti Adásztevel, illetve az utolsó helyezett Vanyola, akikről elmondható, hogy elég passzív résztvevői voltak a vetélkedésnek. Nagyon hiányolom a pályáról a fiatalokat és remélem, hogy a következő bajnoki kiíráson eszközölt változtatások pozitívan fognak hatni a játék színvonalára.

Fotó: Balogh Ákos

A másik bajnok, a Monostorapáti SE gólvágója a harminchárom találattal társ gólkirály Krunikker Milán a sikeres szezont másképp értékelte: - A déli csoportban megvívott csatákról elmondható, hogy voltak nagyon jó iramú, szoros, a közönség szempontjából is élvezetes találkozók, ezeket a mérkőzéseket a második Balatonederics, a harmadik Balatonszepezd, illetve a negyedik Nyirád ellen játszottuk. A pontvadászat mezőnye nagyon hamar kettészakadt. Az 5-8. helyezettek a Káptalantóti, Nemesgulács, Lesenceistvánd, Szamaras úgymond egymással voltak elfoglalva, nem nagyon tudták megszorítani az élcsapatokat. Egy kivétel, azért akadt, amikor is a Káptalantóti az utolsó előtti fordulóban hazai pályán döntetlent játszott, az előttünk egy ponttal vezető Balatonedericcsel. Ezzel a remivel mondhatom, hogy a bajnoki címhez segítettek minket, hiszen már, csak egy forduló volt vissza, és azt a nulla pontos Szamaras ellen 10:0-ra megnyert mérkőzéssel abszolváltuk. Az aranyérem megnyeréséhez egy kis szerencse is kellett, de Fortuna istennő, csak azokon segít, akik tesznek is érte.

A csatár szerint ők az egész szezon alatt összeszokott gárdát alkottak, tudtak küzdeni egymásért és külön öröm számára, hogy a góljaival oroszlánrészt vállalt a sikerből.

A tartalékoknál északon a Malomsok ünnepelhetett bajnoki címet, a második a Marcalgergelyi, míg a harmadik Csót lett. Délen a tartalékoknál is kiélezett csata folyt, csak jobb gólkülönbségének köszönhetően nyert a Balatonederics (46), a Szepezd (46) előtt. Bronzérmes lett a Nyirád (38).

Címkék#foci#sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!