Sport

2016.07.12. 11:24

Véget ért a Rotto Kupa

Szalafő - A veterán korosztály küzdelmeivel befejeződött a 23. Rotto Kupa nemzetközi kispályás labdarúgótorna.

Tóth Gábor

A hagyományos erőpróbát az előző hétvégén a nyílt mezőny kezdte, két napig pattogott a labda. A mögöttünk hagyott szombaton pedig az öregfiúk (+35) és az old boys (+44) korosztály csapatai léptek pályára. Az öregfiúknál biztosan nyert a Sibaris, a döntőben például 6-0-ra verte ellenfelét.

Fotó: Szendi Péter

Végeredmény, öregfiúk: 1. Sibaris Sárvár (Derdák Balázs, Koronczai Roland, Joó András, Tőke Péter, Csonka Tibor, Vajda László, Németh Zoltán, Tancsics Zsolt, Pupp Richárd, Sipos Zoltán), 2. Ajkai Bányász, 3. Flamingo FC-Nagykanizsa, Hálás Tehén-Rédics. Különdíjak, gólkirály: Koronczai Roland (Sibaris, 10 gól). Legjobb játékos: Szomjas Szabolcs (Flamingo FC). Legjobb kapus: Lukovics Attila (Ajkai Bányász). Legharcosabb csapat (In-Kal díj): Tahin Szóda-Horvátnádalja.

Old boys: 1. Lenti TE, 2. Hétház FC-Rábatótfalu, 3. All Stars-Szentgotthárd. Különdíjak, gólkirály: Boa Ferenc (Lenti TE). Legjobb játékos: Pálcsa János (All Stars). Legjobb kapus: Korpics Tibor (Hétház FC). Legharcosabb csapat (In-Kal díj): All Stars.

- Három nap alatt a különböző kategóriákban 52 csapat lépett pályára. A játékosok partenerek voltak, sportszerűen küzdöttek - fogalmazott a főszervező Törő Miklós. - Az időjárás a kegyeibe fogadott minket, meleg volt, de mégsem kánikula, lehetett focizni. A visszajelzések kedvezőek, ezt bizonyítja, hogy sok csapat már most nevezni szeretett volna a jövő évi, a sorban 24. Rotto Kupára. Egyetlen negatívum, hogy a veterán korosztályban több csapat az utolsó pillanatban visszalépett a részvételtől - ez szerencsétlen dolog, mert ilyenkor a szervező már nem tud mit csinálni. Sok ember munkája benne van ebben a tornában, elsősorban a Szalafő Sportjáért Egyesület tagjainak, az önkormányzatnak és a támogatóknak jár a köszönet. Egy kicsit most szusszanunk, értékeljük a 23. tornát, aztán máris belekezdünk a jövő évi Rotto Kupa előkészítésébe - de nincs ezzel semmi gond, örömmel dolgozunk Szalafőért.

Címkék#sport#foci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!