Sport

2016.07.12. 11:34

Európa-bajnokság: szabadbattyáni látványtáncosok sikere

Szabadbattyán – Sikeresen szerepeltek a siófoki Happiness battyáni versenytáncosai a szlovákiai látványtánc Európa-bajnokságon. A mérlegük: 4 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzérem.

V. Varga József

Immár hetedik alkalommal kvalifikálták magukat a Happiness Dance Club szabadbattyáni versenytáncosai a szlovákiai Léván, a napokban megrendezett látványtánc Európa-bajnokságra. A siófoki központú táncklub húsz koreográfiával indult, ebből nyolc versenyszámban a battyáni táncosok állhattak csillogó serleggel a kezükben a dobogóra.

Amint a klub edzői, Hetei Fruzsina és Loránth Éva elmondták: a versenyzők egész évben heti több órás edzéssel készültek a kontinensviadalra, majd közvetlenül a verseny előtt egy intenzív felkészítő edzőtáborban gyakoroltak. Kitartásuk, szorgalmuk és tudásuk meghozta az eredményt, hiszen 4 Európa-bajnoki első, 3 második és 1 harmadik hely született a rangos tornán.

Major Dorina (b) és Harmati Dorina a dobogó legmagasabb fokán Fotó: Happiness

Álljon most itt a ragyogó eredményeket elért táncosok neve: Balázs Lili, Fazekas Alexandra, Fazekas Evelin, Fazekas Dominik, Gergő Sára. Harmati Flóra, Harmati Dorina, Kranauer Klaudia, Lelkes Zsófia, Major Fanni, Major Dorina. Szabó Eszter, Lelkes Máté, Mihalovits Bence.

A versenyzők nagyon hálásak edzőiknek és szüleiknek az egész éves áldozatos munkájukért és pártolásukért, valamint köszönik támogatóik segítségét, mellyel lehetővé tették, hogy kiutazhassanak a négynapos Eb-re.

Hetei Fruzsina és Loránth Éva hangsúlyozta: büszkék a gyerekekre és a fiatalokra, örülnek sikereiknek. Most pihenésképpen egy rövid nyári szünet következik számukra, majd augusztus második felében egy tánctáborba utaznak, ahol megkezdik a következő versenyévadra való felkészülést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!