Pápa

2016.07.12. 15:00

A nyári tábor képeit állították ki

Tizenkét éve indult el a Képzőművészek nyári tábora Borbély Lajos kezdeményezésével, idén nyáron pedig tizenkét művész alkotásaiban gyönyörködhetünk.

Laskovics Márió

Vasárnap délelőtt tartották a Képzőművészek nyári tábora zárókiállításának megnyitóját a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ (JMSZK) emeleti előterében. A kiállítást Lukács Katalin művésztanár és Áldozó Péter, Homokbödöge község polgármestere nyitotta meg, a műsort Molnár Lajos festő szavalata és unokái zenés-népdalos fellépése tarkította.

Tizenkét éve indult el a Képzőművészek nyári tábora Borbély Lajos kezdeményezésével, második éve a tábor Homokbödögén kezdődik – tudtuk meg Róka Norbert művelődésszervezőtől, a tábor koordinátorától. Ezután Lukács Katalin, az Ugodi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Homokbödögei Képző-, és Iparművészeti tagozatának vezetője szakmailag értékelte a tábort.

- Az idei tábor tagjai rajztanárok és művészetszerető festők, alkotók voltak, akiknek ezzel lehetőségük volt egy héten keresztül rajzolni, festeni. Nagyon fontos az együtt alkotás, egymástól tanulva formálódhatunk képzőművészekké vagy művészetszerető emberekké -  hangsúlyozta Lukács Katalin, aki megemlékezett a közelmúltban elhunyt Borbély Lajosról és Heitler Lászlóról is, illetve sajnálatát fejezte ki az egyre csökkenő tábori létszám miatt, valamint megköszönte a szervezést, a vendéglátást és a támogatást. Áldozó Péter, Homokbödöge község polgármestere beszédében kiemelte a helyi Alapfokú Művészeti Iskola megalakulásának idei húsz éves jubileumát, majd megnyitotta a kiállítást.

- Csak a szombati napon voltam kinn Homokbödögén, mert nem tudtam a munkahelyemről elszabadulni. De az a nap nagyon jó hangulatban telt, új technikákat ismertünk meg egymástól. Biztos, hogy jövőre teljesen részt veszek, szabaddá teszem magam. Egy festménnyel veszek veszek részt a kiállításon, az egyik templomot festettem meg – mondta el Portik Péter, a tábor egyik résztvevője.-

Molnár Lajos és unokái, Áldozó Péter, Róka Norbert, Lukács Katalin (Fotó: Laskovics Márió)

Elfoglaltságaim miatt a homokbödögei napokra idén sem tudtam kimenni, de jövőre tervezek, mert ismeretlen nekem az a vidék. A pápai napok programjában szokásos délelőtti aktrajzolás szerepelt, délutánra pedig mindig találtunk valami szép, rajzlapra kívánkozó helyet, ami megörökítésre érdemes volt. Például kimentünk az elhagyatott Zsörkre, az ottani házakat festettük meg. A JMSZK biztosított számunkra egy kisbuszt, amivel könnyebbé vált az utazgatásunk - számolt be idei élményeiről Drabant András, aki szakmai tanácsokkal is segítette a többi résztvevőt a képzőművész tábor folyamán.

A tárlaton Csontos Armand, Drabant András, Fölnagy Tibor, Fülöp Krisztina, Hagen Richárd, Horváth Ilona, Kiss László, Lukács Katalin, Mészáros Ilona, Molnár Lajos, Pekárdi Sára, és Portik Péter képei tekinthetőek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!