Gersekarát

2016.07.12. 15:34

Lemondott a gersekaráti polgármester – Október 2-án választanak majd

Gersekarát – Benyújtotta lemondását Csordás Tamásné, Gersekarát eddigi polgármestere. Utódjáról a népszavazással egy időben dönthetnek majd a gersekarátiak.

Bakos Ágnes

Egészségügyi okokra hivatkozva mondott le a 2014-ben megválasztott településvezető, Csordás Tamásné. Ahogy a polgármesterasszony fogalmazott, „más különösebb oka nem volt".

Már meg is van az időközi polgármester-választás időpontja: 2016. október 2-án döntenek az új polgármester személyéről – mondta el Legáth Andrea jegyző. Hétfőn született döntés az időpontról, azt még nem hirdette ki a Nemzeti Választási Iroda.

Aznap, október 2-án lesz népszavazás az európai uniós betelepítési kvótáról. Arra a napra már öt időközi önkormányzati választást írtak ki, a gersekaráti lesz, lehet a hatodik.

A jegyző majd augusztusban tud nyilatkozni a szavazókról, arról, hogy hányan mehetnek voksolni, hányan szerepelnek majd a választói névjegyzékben.

Legutóbb, a 2014 októberében tartott helyhatósági választáson 569-en szerepeltek a gersekaráti névjegyzékben, és 379-en mentek el szavazni.

Akkor hárman pályáztak a polgármesteri székre: Csordás Tamásné mellett, Ferencz László és Kovács László. Hogy most kik indulnak a gersekaráti polgármesterségért, az is csak később derül majd ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!