Sport

2016.07.12. 16:24

Fábián Zoltáné volt a legjobb eredmény

Cejkovice - Fábián Zoltán, a Haladás atlétája nyerte el a legjobb férfiversenyzőnek járó díjat a hat nemzet szenior válogatottjának csehországi viadalán.

Horváth Erika

A cejkovcei hatos szenior válogatott viadalon a házigazdákon kívül Ausztria, Horvátország, Magyarország, Szlovénia és Svájc legjobb szenior atlétái találkoztak 12-12 számban. (Gátfutó- és gyaloglóverseny nem került a programba.) A résztvevő nemzetek számonként kék-két versenyzőt indíthattak, ezúttal nem korcsoportonként hirdettek eredményt, hanem az életkortól függő szorzók segítették a végső sorrend kialakítását.

Az őszi ausztráliai szenior világjátékokra készülő Fábián Zoltán világ- és Európa-bajnokhoz méltóan versenyzett Csehországban. Fotó: Szendi Péter

Vas megyét ketten képviselhették. Fábián Zoltán egyike volt a négy magyar győztesnek, a Haladás VSE 47 éves kalapácsvetője 62,30 méterrel nyert - eredményével ő érdemelte ki a verseny legjobb férfiversenyzőjének járó különdíjat is. A Sárvári Kinizsi 51 esztendős atlétája, Márczi Győző rúdugrásban 3,10 méterrel a hatodik, diszkoszvetésben 35,74-dal a tizedik helyen zárt. A magyar csapat az összesített pontversenyben harmadik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!