Sport

2016.07.12. 17:45

Évet zárt a Veszprémi Asztalitenisz SE - Az utánpótlás-nevelés a legfontosabb feladat

Kislőd - Az egyik kalandparkban tartotta első évértékelőjét az újonnan alakult Veszprémi Asztalitenisz SE.

B. Virág Rita

Az első szezonját maga mögött hagyó egyesület kiváló eredményeket tud felmutatni, ráadásul a jó szereplés nem csak a versenyeken elért helyezésekben mérhető.

- A klub egyik nagyon fontos célkitűzése az utánpótlás-nevelés, hiszen a fiataloké a jövő. Mi nem vásárolunk játékosokat, igyekszünk saját erőből, saját nevelésű pingpongosokból építkezni. Számos ötlettel próbáljuk az asztalhoz csalogatni a gyermekeket. Nemcsak a fiatalokat, hanem az idősebbeket is szívesen látjuk. A VASE alelnöke, Bakonyi Ferenc jóvoltából több felnőttversenyt szerveztünk amatőr és igazolt játékosok részére, ahol nagy örömünkre eddig ismeretlen arcok is megtiszteltek minket részvételükkel - összegzett Tóthné Nagyőszi Ildikó, a VASE elnöke, edzője.

A Veszprémi Asztalitenisz SE egy kalandparkban zárta le az első, de igen eredményes évet Fotó: VASE

Az egyesület kiváló versenyeredményeket is fel tud mutatni. A bakonyi gárda ifjú pingpongosai a megyei versenyeken rendszeresen dobogós helyezéseket értek el az elmúlt szezonban: Ivanics Milán, Epinger Márton, Baumann Kristóf, Gál Zsófia, Bettes Gabriella és Nagy Botond is. Az egyéni diadalok mellett csapatként is kiválóan küzdöttek a VASE fiataljai, hiszen a megyei utánpótlás-csapatbajnokságban a dobogó legfelső fokán végeztek a Sándor Kinga, Laki Zsuzsanna, Ivanics Milán összeállítású trióval.

Ki kell emelni az egyesület egyik nagy reménységét, Sándor Kingát, aki a tavasz folyamán többek között meghívást kapott a MOATSZ serdülő top 20-ra, ahol eredményesen szerepelt, továbbá a siófoki területi ranglistaversenyen párosban és egyéni versenyszámban is érmes helyezést érdemelt ki. Felleg Gábor edzői munkáját dicséri a fiatal játékos töretlen, gyors fejlődése.

A fiatalok mellett az idősebbek is sokat tettek le a (pingpong-)asztalra. A VASE két együttest indított a megyei férfi-csapatbajnokságban, aminek érdekessége volt, hogy nők is versenyezhettek a férfiak között. A VASE I. az ezüstérmet szerezte meg. A VASE II. a gyengébb szezonkezdés után a negyedik helyen végzett.

Szenior kategóriában Bakosné Sári Adrienn és Bakonyi Ferenc az év során több dobogós helyezést is begyűjtött az országos viadalokon.

 

Az összegzésből nem maradhat ki a Bánhidi Márk-emlékverseny sem, ahol a Sándor Kinga, Ivanics Milán, Epinger Márton, Nagy Míra kvartett szép eredményekkel zárt. Nem említettük még a csapatbajnokságban szereplő gárdák tagjait. A VASE I.-ben játszott: Bakonyi Ferenc, Kálóczi Gábor, Nyőgér József, Bakonyi Adrián, Sándor Kinga, Bakonyi József. A VASE II. tagjai: Rózsahegyi Dóra, Imre Attila, Bolla László, Fodor László, Réfi Ferenc, Horák Gábor, Balogh Albert, Andirkó László, Török Béla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!